В Україні офіційно визнали капеланство як професію

Пошук
UA EN

В Україні офіційно визнали капеланство як професію

Здоров'я
13.03
16:55

Поділись новиною:

Національне агентство кваліфікацій зареєструвало заявки на розроблення проєктів професійних стандартів капелана та помічника капелана в охороні здоровʼя. Відтак, в Україні офіційно визнали капеланство як професію та важливий складник духовно-психологічної підтримки пацієнтів.

Про це інформує С4 з посиланням на пресслужбу Міністерства охорони здоров’я.

Розробником стандартів виступатиме ГО «Асоціація капеланів в охороні здоровʼя України», а до складу робочої групи з розроблення проєктів стандартів входитимуть представники різних конфесій та МОЗ.

У відомстві зазначили, що розроблення планується завершити не пізніше лютого 2024 року.

Крім того, Міністерство охорони здоровʼя розробило проєкти наказів щодо затвердження спеціальності «клінічне душпастирство» та започаткування циклів спеціалізації і тематичного удосконалення за цим фахом.

Також опрацьовано проєкт Положення про капеланську діяльність у сфері охорони здоровʼя. У МОЗ передбачають, що невдовзі ці накази будуть затверджені.

Як повідомлялося раніше, військовий капелан УГКЦ із Чернівців Василь Гасинець отримав державний прапор із підписом Головнокомандувача ЗСУ генерала Валерія Залужного. Вручили його в знак вдячності за активну волонтерську діяльність, допомогу та підтримку українського війська.

Читайте також:

Останній дзвоник-2024: коли у Чернівцях завершиться навчальний рік і як видаватимуть атестати
У Чернівецькій громаді 2023/2024 навчальний рік для більшості школярів завершиться 31 травня. Водночас у пʼяти освітніх закладах останній дзвоник проведуть пізніше. Про це журналістам С4 повідомил...
Мобілізація в Україні: Міноборони роз’яснило основні зміни, передбачені новим законом
Відстрочки, порядок бронювання та базова військова підготовка – ці та інші зміни, передбачені новим законом про мобілізацію, наберуть чинність вже з 18 травня. Про це пише С4 з посиланням на Мініс...
Війна
24.04
14:42
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано