В Осачука з’явився радник з клану Януковича-Медведчука: деталі

Пошук
UA EN

В Осачука з’явився радник з клану Януковича-Медведчука: деталі

07.06
17:05

Поділись новиною:

Вже деякий час, а точніше близько місяця, голову Чернівецької обласної військової адміністрації Сергія Осачука активно консультує колишній начальник СБУ в Чернівецькій області часів прем’єрства Януковича – Юрій Кіцул. Про це з власних достовірних джерел стало відомо редакції БукІнфо.

Що не так з новим радником Осачука?

Юрія Кіцула після третьої спроби очолити СБУ Буковини (був близько місяця на посаді) після масових протестів громадських активістів, “самооборони Буковини” та “Правого сектору” у квітні 2014 року своїм указом звільнив т.в.о. Президента України Олександр Турчинов.

“Юрій Кіцул, який втретє призначається у Чернівці, не може займати цю посаду, бо причетний до контрабанди, – заявив тоді один з активістів Правого сектору. – Про це добре знають у Чернівцях, можна знайти інформацію в Інтернеті. Також пікетувальники закликали призначати на посади молодих патріотів, а не відставників з сумнівною репутацією”, – писало у березні 2014 року видання “Молодий буковинець”.

Нагадаємо, Юрій Кіцул був начальником СБУ Буковини двічі — у 2003-2005 та 2009-2010 роках. У 2014 році, завдяки патріотам і громадським активістам Буковини йому не вдалося “закріпитися” на посаді керівника втретє.

«І ось тепер, виявляється, цей генерал СБУ у відставці стає консультантом Сергія Осачука. Можливо підказує, як “успішно” боротися зі Службою безпеки України в Чернівецькій області, яка викриває оборудки губернатора Буковини?», – пише автор статті.

Громадські активісти у листі до т.в.о. президента України Турчинова і голови СБУ Наливайченка писали про тісні зв’язки пана Кіцула з Віктором Медведчуком, Михайлом Папієвим, а “близьким другом” називали людину олігарха Дмитра Фірташа – Юрія Борисова.

Тож виникає питання, хто ж насправді розхитує ситуацію в Чернівецькій області, оголосивши війну всім без виключення правоохоронним органам краю, які сміливо викривають діючу обласну команду голови ОВА в корупції та крадіжках гуманітарної допомоги з-за кордону в час війни?

І хто насправді оточує себе людьми з минулого, часів Януковича-Медведчука?

Читайте також:

Мобілізація в Україні: Міноборони роз’яснило основні зміни, передбачені новим законом
Відстрочки, порядок бронювання та базова військова підготовка – ці та інші зміни, передбачені новим законом про мобілізацію, наберуть чинність вже з 18 травня. Про це пише С4 з посиланням на Мініс...
Війна
24.04
14:42
На Буковині у двох пунктах пропуску пасажирські автобуси зможуть обирати час перетину кордону
З 24 квітня на пунктах пропуску з Молдовою буде можливість обрати час перетину кордону у межах послуги «єЧерга». Про це пише С4 з посиланням на Міністерство відновлення України. Можливість ...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано