У таборах «Дністер плюс» та «Під лісом» відбулася повторна перевірка комісією Чернівецької міськради: що виявили

Пошук
UA EN

У таборах «Дністер плюс» та «Під лісом» відбулася повторна перевірка комісією Чернівецької міськради: що виявили

Поділись новиною:

Перша перевірка комісією Чернівецької міської ради оздоровчих комплексів «Дністер плюс» та «Під лісом» на готовність до прийому дітей на відпочинок відбулась 4 червня. Тоді виявили неналежні умови укриттів та недотримання санітарно-гігієнічних норм у вбиральнях та душових. 18 червня табори повторно перевірили.

Як це все відбувалось бачила знімальна група С4.

В оздоровчому комплексі «Дністер плюс» у селі Брідок Вікнянської громади цього літа планують оздоровити дітей пільгових категорій із Чернівецької громади. Під час перевірки 4 червня 2024 року в таборі виявили порушення.

«Що було усунуто? Ну, до прикладу, якщо ми йдемо по зауваженнях від ДСНС, то було горючого спорядження по шляхах евакуації. Так, його усунуто. Так є косметичний ремонт, побілені стіни, прибрана, покошена територія. Були вимоги до огородження території, адже була в одному місці порушена її цілісність. На жаль, усе ж таки залишаються такі суттєві порушення, які повинні бути усунуті, для того, щоб можна було запустити дітей на період оздоровлення. Ну, до прикладу, потребують усе ще покращення умови перебування дітей у кімнатах. Мова йде і про кількість дітей, кількість ліжок, які можуть перебувати в кімнатах. Ну і, звичайно, вимоги до укриттів, тому що одне з укриттів, яке буде використовуватися для дітей у разі оголошення повітряної тривоги, воно таки в жахливому стані», — каже заступниця голови комісії, начальниця управління освіти Чернівецької міської ради Ірина Ткачук.

Власник оздоровчого комплексу «Дністер плюс» знімальну групу С4 не пустив на територію. Комісія повторно провела перевірку та прийняла рішення, що дітей, поки в цьому таборі не оздоровлюватимуть.

«Ми можемо дозволити перебування дітей тут, у таборі, тоді, коли табір буде в такому стані, що може бути безпечним для життя дітей, і справді буде сприяти оздоровленню дітей, як взагалі мета поставлена, власне, перебування їх у такому таборі. Чи можемо говорити про якісь терміни? Власне, нам би хотілося якомога швидше, адже ми хочемо запустити кампанію оздоровлення, тому сподіваємося, що за якийсь тиждень, два, можливо три, власник зможе відреагувати на наші зауваження і рекомендації», — говорить Ірина Ткачук.

Комісія Чернівецької міської ради також повторно провела перевірку в оздоровчому комплексі «Під лісом». Власник дитячого табору знімальну групу С4 на територію не пустив. У таборі комісія виявила ряд недоліків, серед них, двоярусні ліжка, які заборонені державними санітарними нормами.

«Ми наполягаємо на тому, щоб усі ліжка були одноярусні для того, щоб діти не ризикували своїм здоров’ям. Ми бачили, що дійсно покращилися умови щодо прибирання, щодо медичного забезпечення, там є медкабінет, харчоблок у належному стані, але є ще проблеми по протипожежній безпеці. Наприклад, там є панелі небезпечні, які можуть загорятися, питання по укриттю, які треба закрити. Ну в принципі це можливо усунути протягом, напевно, декількох днів до тижнів», — зазначає голова комісії, заступник Чернівецького міського голови Юрій Лесюк.

Комісія рекомендувала власнику таборів усунути недоліки. Повторна перевірка оздоровчих комплексів планується найближчим часом.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, де та хто зможе безкоштовно відпочити в дитячих таборах у 2024 році.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

У Чернівцях ремонтують два водопроводи: на якому етапі роботи
Частина Чернівців у районі вулиці Героїв Майдану залишилась без води через прогнилу трубу. Десять метрів водогону, на якому часто виникали витоки, замінили. Він забезпечував водою жителів центральної...
Депутати Чернівецької міської ради зібралися на вересневу сесію (фоторепортаж)
У четвер, 26 вересня, у ратуші відбулося чергове сесійне засідання Чернівецької міської ради. На порядку денному – майже пів сотні питань. Засідання розпочалося пізніше, аніж планувалося, оскільки в ...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано