У перинатальному центрі в Чернівцях відкрили гінекологічний кабінет безбар’єрного доступу

Пошук
UA EN

У перинатальному центрі в Чернівцях відкрили гінекологічний кабінет безбар’єрного доступу

Здоров'я
08.03
12:17

Поділись новиною:

У Чернівецькому обласному перинатальному центрі з’явився гінекологічний кабінет безбар’єрного доступу. Тут жінки зможуть отримати допомогу безплатно та цілодобово.

Про це журналістам С4 розповіла в.о. генерального директора КНП «Чернівецький обласний перинатальний центр» Любов Годнюк.

«Кабінет складається з двох частин, і, звичайно, така офісна частина, де жінка навіть може бути у пологах, народжувати дитину. Ми дуже велику увагу приділяємо людям з інвалідністю, родинам, жінкам з інвалідністю», – каже Любов Годнюк.

У гінекологічному кабінеті безбар’єрного доступу надаватимуть послуги не лише жінкам з інвалідністю. Тут зможуть отримати допомогу жінки старшого віку, ВПО, підлітки та ті, хто постраждав від сексуального насильства.

Допомогу у безбар’єрному кабінеті центрі можна отримати безплатно та цілодобово.

«Коли ми бачимо такі крісла багатофункціональні, які опускаються до рівня такого, що жінка може пересісти на таке крісло, то це дуже добре, бо це говорить про те, що нас люблять, наша держава про нас турбується», – говорить голова громадської організації «Чернівецька обласна організація людей з інвалідністю “Лідер”» Валентина Добридіна.

Голова Чернівецького товариства людей з інвалідністю «Мрія» Любов Свіріденко каже, що такий кабінет користується особливою актуальністю в часи війни.

«Центр став зразковою медичною установою для того, щоб люди з інвалідністю могли народжувати здорових і повноцінних дітей, адже ми знаємо, що в Україні війна і досить багато дівчат, які стоять на обороні, мають поранення, відсутні кінцівки, тобто ампутовані кінцівки рук і ніг, і вони будуть також мати можливість народжувати саме тут», – наголошує Свіріденко.

Нагадаємо, раніше гінекологічний кабінет безбар’єрного доступу також запрацював у Чернівецькій поліклініці №2.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

Футбольний клуб «Буковина» на виїзді переміг команду з Горішніх Плавнів «Гірник-Спорт»
У неділю, 19 травня, футбольна команда «Буковина», граючи на виїзді, здобула перемогу над своїми противниками. Матч закінчився з рахунком 3:2 на користь «жовто-чорних». Про це пише С4 з посиланням...
Спорт
19.05
16:37
В Україні вшановують пам’ять жертв політичних репресій
Щороку, третьої неділі травня, в Україні вшановують пам’ять жертв політичних репресій комуністичного режиму. Пам’ятна дата встановлена Указом Президента від 21 травня 2007 року. Про це повідомляє ...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано