У Кіцманській єпархії відкрили чоловічий монастир Православної церкви України

Пошук
UA EN

У Кіцманській єпархії відкрили чоловічий монастир Православної церкви України

Поділись новиною:

У Чернівецько-Кіцманській єпархії відкрили чоловічий монастир Православної церкви України та призначили його керівника.

Про це інформує С4 із посиланням на пресслужб ПЦУ.

«За поданням Преосвященних архієпископа Чернівецького й Кіцманського Онуфрія та єпископа Хмельницького й Кам’янець-Подільського Павла були відкриті чоловічий монастир у Чернівецько-Кіцманській єпархії та два чоловічих монастирі в Хмельницькій єпархії і призначені їхні керівники», – йдеться на офіційному сайті Православної церкви України.

Окрім цього, на черговому засіданні Священного Синоду ПЦУ, яке відбулося 7 листопада 2023 року, розглянули подане Преосвященним Данилом, митрополитом Чернівецьким і Буковинським, прохання про звільнення його від управління єпархією та почислення на спокій за віком та станом здоров’я. Відтак, заслухавши його особисті пояснення, Синод ухвалив рішення задовольнити це прохання. Тимчасово керуючим Чернівецькою єпархією Синод призначив Преосвященного Іоасафа, митрополита Івано-Франківського й Галицького.

Нагадаємо, раніше ми писали, що Предстоятель Православної церкви України Блаженнійший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній відвідав Чернівецьку область.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

На потреби освіти з бюджету Чернівецької громади спрямували майже 8,5 млн грн: на що витратять кошти
Під час сесії Чернівецької міської ради 25 липня на потреби освіти з бюджету виділили майже 8,5 млн грн, які використають для підготовки закладів до роботи у новому навчальному році. Про це повідо...
Депутати Чернівецької міської ради зібралися на липневе засідання (фоторепортаж)
У четвер, 25 липня, депутати Чернівецької міської ради зібралися на чергове засідання. На порядку денному — майже пів сотні важливих для міста питань, серед яких допомога ЗСУ, земельні питання та пер...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано