У двох чернівецьких стоматологічних лікарнях військові можуть безоплатно встановити зубні протези

Пошук
UA EN

У двох чернівецьких стоматологічних лікарнях військові можуть безоплатно встановити зубні протези

Здоров'я
09.06
15:28

Поділись новиною:

В Україні з квітня діє пілотний проєкт безоплатного зубопротезування для військових і ветеранів війни. У Чернівцях таку послугу надають у Чернівецькому обласному стоматологічному центрі та Міській стоматполіклініці.

Про це журналістам С4 розповіла начальниця управління охорони здоров’я Чернівецької міської ради Наталія Калмикова.

Чернівецька міська стоматологічна поліклініка одна з перших уклала договір з Національною службою здоров’я України за пакетом безоплатного зубопротезування. Програмою можуть скористатися військовослужбовці та ветерани російсько-української війни, які захищали Україну з 2014 року.

«Насамперед необхідне електронне направлення від лікаря-стоматолога – його можна отримати в поліклініці №1, №2 та №3. Лікар оглядає пацієнта, який має посвідчення й інші документи. Після цього йому виписують електронне направлення, і він звертається в нашу стоматполіклініку, де надають потрібну допомогу», – пояснює начальниця управління охорони здоров’я.

Гарантовані послуги включають: стоматологічне обстеження, рентген, своєчасне знеболення на всіх етапах протезування, виготовлення та встановлення зубних протезів.

За словами виконувача обов’язків гендиректора Чернівецької міської стоматологічної поліклініки Вадима Полянського, до кінця року на зубопротезування лікарня отримала 1,2 мільйона гривень. У місяць стоматологи можуть надати обмежену кількість послуг ­– 22, а на одного пацієнта можуть використати близько 15 тисяч гривень.

Пацієнт може скористатися послугою один раз протягом року. Проте одне направлення може включати протезування кількох зубів, якщо це передбачено планом лікування. 

Наталія Калмикова каже, що звертатися за допомогою можуть не тільки мешканці Чернівців, а захисники з усіх куточків України.

При собі необхідно мати посвідчення учасника бойових дій, паспорт, код і заяву на отримання послуги. Для запису на прийом потрібно зателефонувати за номером 52-46-64. Оскільки проєкт є пілотним, скористатися безкоштовними послугами українці зможуть до кінця року.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що мобільна стоматологічна бригада Міської дитячої поліклініки в червні проводитиме безоплатні стоматологічні огляди дітей.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

На потреби освіти з бюджету Чернівецької громади спрямували майже 8,5 млн грн: на що витратять кошти
Під час сесії Чернівецької міської ради 25 липня на потреби освіти з бюджету виділили майже 8,5 млн грн, які використають для підготовки закладів до роботи у новому навчальному році. Про це повідо...
Депутати Чернівецької міської ради зібралися на липневе засідання (фоторепортаж)
У четвер, 25 липня, депутати Чернівецької міської ради зібралися на чергове засідання. На порядку денному — майже пів сотні важливих для міста питань, серед яких допомога ЗСУ, земельні питання та пер...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано