У Чернівецькому військкоматі пояснили, хто та де може роздавати повістки

Пошук
UA EN

У Чернівецькому військкоматі пояснили, хто та де може роздавати повістки

21.06
16:49

Поділись новиною:

Законодавством не визначено місць, де дозволено, або заборонено здійснювати оповіщення. Про це телеканалу «Чернівці» повідомила начальниця пресслужби Чернівецького ОТЦК та СП, капітан Тетяна Попович.

«Вручати повістку військовозобов’язаним можуть представники ТЦК та СП, органів місцевого самоврядування, керівники підприємств, організацій, навчальних закладів, роботодавці тощо, – каже Тетяна Попович. – Щоправда, не кожен військовозобов’язаний, якому вручили повістку, або який звертається (як то чоловіки переселенці) для постановки на військовий облік, буде мобілізованим».

В територіальних центрах комплектування та соціальної підтримки здійснюється перевірка, уточнення військово-облікових даних громадян, медичний огляд, робиться висновок про придатність, непридатність чи обмежену придатність до військової служби та, відповідно, приймається подальше рішення про залучення до військової служби, або надання відстрочки від призову.

Як зазначає Тетяна попович, якщо у буковинців є якісь скарги або запитання, з ними можна звернутися до обласного військкомату, зателефонувавши до їхнього кол-центру.

«У Чернівецькому обласному територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки працює Call-центр з питань призову та проходження служби по мобілізації. Тож громадяни можуть отримати консультації, допомогу щодо роз’яснень та вирішення різних питань, повідомити про можливі випадки порушень», – зазначила начальниця пресслужби Чернівецького обласного ТЦК та СП.

Читайте також:

Родинам загиблих військовослужбовців у Чернівцях посмертно вручили державні нагороди (фоторепортаж)
Міський голова Роман Клічук вручив родинам загиблих військовослужбовців із Чернівців державні нагороди. Загалом відзначили 31 Героя. Про це пише С4. Полеглих бійців посмертно відзначив як прези...
Війна
19.04
16:26
Буковинців попередили про сильні заморозки та шкальний вітер
На території Чернівецької області найближчими днями синоптики прогнозують шкальний вітер та сильні заморозки. Про це інформує С4 з посиланням на Чернівецький обласний центр із гідрометеорології. ...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано