У Чернівецькій області зростає захворюваність на кашлюк серед дітей: як вберегтися від недуги

Пошук
UA EN

У Чернівецькій області зростає захворюваність на кашлюк серед дітей: як вберегтися від недуги

Здоров'я
23.05
15:41

Поділись новиною:

Від початку 2024 року на Буковині захворіло на кашлюк понад 200 дітей. У квітні кількість випадків удвічі перевищила показник березня.

Якими є перші симптоми хвороби, де її можна підхопити і як вберегтися від кашлюку – з’ясовували журналісти С4.

На кашлюк найбільше хворіють діти дошкільного віку. Інкубаційний період хвороби становить від двох до 14 днів після інфікування. Перші симптоми схожі на ГРВІ. 

«Як і при всіх повітряно-крапельних інфекцій, має бути тісний контакт. Це місце, де діти перебувають тривалий час. Зазвичай це сімейні вогнища. У сім’ї можлива передача збудника від однієї дитини, до іншої», – зауважує лікарка-інфекціоніст КНП «Міська дитяча поліклініка» Ольга Корніліч. 

Від початку року у Чернівецькій області зареєстрували 204 випадки, 106 з яких тільки за квітень. За словами експертів Центру профілактики та контролю хвороб Чернівецької області, – це рекордна кількість. 

«Захворюваність на кашлюк дійсно зростає. Тільки у квітні захворюваність перевищила на 50% показник березня», – говорить завідувачка Чернівецького відділу Чернівецької районної філії ДУ «Чернівецький обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» Оксана Жук.

Фахівці кажуть, найпростіший та найбільш надійний спосіб уберегтися від кашлюку – вакцинація. До дитячої поліклініки у Чернівцях щодня надходить понад 60 звернень щодо щеплення дітей.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що у Чернівецькій області протягом квітня також збільшилась кількість хворих на ГРВІ.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

На потреби освіти з бюджету Чернівецької громади спрямували майже 8,5 млн грн: на що витратять кошти
Під час сесії Чернівецької міської ради 25 липня на потреби освіти з бюджету виділили майже 8,5 млн грн, які використають для підготовки закладів до роботи у новому навчальному році. Про це повідо...
Депутати Чернівецької міської ради зібралися на липневе засідання (фоторепортаж)
У четвер, 25 липня, депутати Чернівецької міської ради зібралися на чергове засідання. На порядку денному — майже пів сотні важливих для міста питань, серед яких допомога ЗСУ, земельні питання та пер...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано