У Чернівецькій області готуються до будівництва пункту пропуску «Шепіт»: що вже зроблено

Пошук
UA EN

У Чернівецькій області готуються до будівництва пункту пропуску «Шепіт»: що вже зроблено

Поділись новиною:

У Румунії в Сучавському повіті відремонтували три кілометри дороги, яка веде до контрольно-пропускного пункту «Ізвореле-Сучевей – Шепіт». Реконструкцію під’їзної дороги проводили в рамках проєкту «Покращення транспортної інфраструктури в транскордонній зоні Чернівці-Сучава». На його реалізацію Румунія витратила 3,8 мільйони євро. 

Про це повідомляє С4.

Голова Сучавської повітової ради Георге Флутур каже, Румунія вклалася у терміни у свої терміни. Наразі на дорозі нанесли розмітку, а у майбутньому планують профінансувати в’їзди до 22 домогосподарств.

У рамках «дзеркального» проєкту 2 кілометри дороги відремонтували й у селі Шепіт Вижницького району. Там облаштували понад 800 метрів землеукріплень та два мостові переходи через річку. Також збудували трансформаторну станцію для освітлення.

Начальник відділу міжнародних відносин та транскордонного співробітництва Чернівецької обласної ради Олексій Волощук сподівається, що найближчим часом розпочнеться будівництво самого пункту пропуску.

«На даний момент, якщо говорити про українську сторону, то роботи майже завершені, Я думаю, що за пару тижнів все владнають, і ми також зможемо казати, що дорога готова», – зазначив Волощук.

Через нестачу коштів завершити ремонт у Шепоті планують у 2024 році.

«Це наша спільна мрія про те, щоб якнайшвидше були відкриті пункти пропуску для забезпечення життєдіяльності та розвитку нашого буковинського краю, нашої Селятинської громади», – зауважив голова Селятинської громади Валерій Полянчук.

Реконструкція дороги дозволить покращити транспортну інфраструктуру між Чернівецькою областю та Сучавським повітом.

За словами проєктної менеджерки Антоніни Гошовської, збудована дорога надасть можливість привозити матеріали для будівництва КПП, а також врахувати інфраструктуру, яка необхідна для забезпечення цієї прохідності.

Проєкт реалізовують Чернівецька обласна та Сучавська повітова ради, служба відновлення та розвитку інфраструктури у Чернівецькій області та буковинський центр реконструкції і розвитку.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що міжнародний автомобільний пункт пропуску «Красноїльськ – Вікову де Сус» уже рік працює на Буковині. У цей період його встигло перетнути понад 432 тисячі людей.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

У поминальні дні у Чернівецькій області біля кладовищ будуть чергувати поліцейські
На Буковині у поминальні дні наряди поліцейських будуть перебувати поблизу кладовищ, щоби забезпечити правопорядок. Про це журналістам С4 повідомили у відділі комунікації поліції у Чернівецькій об...
У бюджеті Чернівецької громади на оздоровлення дітей заклали 8,5 млн грн: хто може отримати путівки
Учні з Чернівецької громади, які належать до пільгових категорій населення, матимуть змогу цьогоріч безкоштовно відпочити у таборах. На це у бюджет заклали 8,5 мільйонів гривень. Про це під час пр...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано