У Чернівецькій міській раді продовжили засідання серпневої сесії (фоторепортаж)

Пошук
UA EN

У Чернівецькій міській раді продовжили засідання серпневої сесії (фоторепортаж)

Політика
04.09
17:14

Поділись новиною:

Понад 20 питань порядку денного – депутати Чернівецької міської ради продовжили засідання серпневої сесії. Її відкрили минулого четверга, 29 серпня. Тоді розглянути всі питання не встигли, тож зробили перерву. Нині депутати зібралися повторно. На порядку денному переважно земельні питання.

Забудова на вулиці Мізюна, яка розташована на початку мікрорайону «Роша» – одне з питань, яке активно обговорювали у сесійній залі. Чи виконає забудовник умови і побудує поруч дитячий садочок – питання дискусійне.

«Буде він там, чи не буде ми навіть не можемо знати. І знову у нас буде нестача місць у дитячих садочках, знову мешканці будуть відвозити діток чи в центральну частину міста, чи в інші садочки», – сказала депутатка Чернівецької міської ради Антоніна Бабюк.

«Ми підтримуємо цю позицію з самого початку, коли ми декілька місяців тому розглядали питання про надання дозволу землі цільового призначення. Оренда землі буде тільки до кінця року. І він має вам презентувати проєкт будівництва дитячого садочка. Зараз іде мова про зміну цільового призначення для того, щоб збільшити надходження на 2 мільйони гривень. Через те, що він і так цю комерцію там будує», – зазначив директор міського департаменту урбаністики та архітектури Андрій Тимофійчук. 

«Цей проєкт рішення про зміну цільового призначення, він (забудовник – ред.) буде платити оренду на 2 млн грн більше місту. Тобто якщо ми це не приймаємо, ми просто забудовнику даруємо 2 млн грн. Якщо він не презентує, ми їм нічого не продовжимо», – висловився міський голова Роман Клічук і додав, що у разі невиконання обов’язків міська рада планує звернутися до правоохоронних органів.

Після тривалих обговорень питання зняли на доопрацювання. Його розглянуть під час наступної сесії.

Наталія Фрунзе звернулася до департаменту урбаністики та архітектури з проханням передати аварійний дитячий майданчик у дворику на вулиці Садовського ГО «Турбота». Там планують облаштувати простір для відпочинку людей похилого віку. 

Депутатка Ірина Добровольська звернулася з запитом виділити земельну ділянку на вулиці Донбасівській для облаштування інклюзивного дитячого простору. Роботи профінансують меценати.

Після розгляду земельних питань перейшли до виступів депутатів. Більшість доручень стосувалися освіти, зокрема облаштування укриттів та харчування дітей. Серед ініціатив прозвучало прохання організувати зустріч з батьками ліцею «Престиж» для роз’яснення майбутнього статусу навчального закладу.

Фоторепортаж Тараса Піца.

Які питання обговорили 29 серпня на черговому засіданні — читайте тут.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

У яких школах Чернівців найкращі результати НМТ: рейтинг
Визначено десятку найкращих шкіл Чернівців за результатами складання одинадцятикласниками національного мультипредметного тесту у 2024 році. Про це пише С4 із посиланням на освітній портал Educati...
Вранці у Чернівцях горів хімзавод (фото)
Уранці 19 вересня у Чернівцях спалахнула пожежа на хімзаводі. Горіло складське приміщення. Про це повідомляє С4 з посиланням на пресслужбу Головного управління ДСНС України у Чернівецькій області....
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано