Два комунальних підприємства планують об’єднати у Чернівцях: для чого це потрібно

Пошук
UA EN

Два комунальних підприємства планують об'єднати у Чернівцях: для чого це потрібно

Політика
10.04
10:15

Поділись новиною:

Чернівецька міська рада планує об’єднати два комунальних підприємства: «Містосервіс» і Чернівецький трест зеленого господарства.

Відповідний проєкт рішення з’явився на сайті міської ради, пише С4.

У документі вказується, що приєднання тресту зеленого господарства в результаті реорганізації до «Містосервісу» відбудеться для ефективного та раціонального використання бюджетних коштів, а також оптимізації й удосконалення мережі комунальних підприємств.

Заступник Чернівецького міського голови Василь Зазуляк, своєю чергою, пояснює, що ці два підприємства пропри те, що мають свою специфіку, на 70% займаються одною справою – прибиранням. Так, пише посадовець, «Містосервіс» прибирає частину вулиць та дворів міста, а Трест – площі, сквери та парки. А ще «Містосервіс» утримує житловий фонд, а Трест займається озелененням.

«Коли функціонал на дві третини збігається, виникає логічне питання: чи ефективно використовуються ресурси (техніка, обладнання)? До прикладу, парк Шевченка прибирає Трест, а територію поруч з парком – “Містосервіс”. Щоденно обидва підприємства працюють поруч, використовуючи подвійні ресурси у вигляді техніки, палива, часу», – зауважує Зазуляк.

Крім того, за словами заступника мера, обидва підприємства не можуть позичати одне одному техніку у разі поломок – це суперечить правилам та є порушенням.

«Задумайтесь, щоб прибрати чи почистити гілки, підприємству доводиться платити двічі: за ремонт і простій своєї техніки, і за оренду чужої. А це не тільки фінансові, а й часові втрати. Мовчу вже про затримки з виконанням робіт», – пише Зазуляк.

Заступник міського голови додає, що після об’єднання буде змога підняти зарплатню робітникам і запевняє, що реорганізація КП жодним чином не вплине на подальше утримання будинків чи озеленення міста, а навпаки – зможе сегментувати напрямки діяльності та в повному обсязі виконувати всі належні функції.

Зазначимо, що рішення про об’єднання депутати міської ради мають розглянути під час найближчого засідання, яке відбудеться 25 квітня.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

Міський голова Чернівців Роман Клічук провів щомісячну пресконференцію: головні заяви (фоторепортаж)
У четвер, 2 травня, міський голова Чернівців Роман Клічук під час щомісячної пресконференції відповів на запитання, які найбільше турбують чернівчан. Журналісти С4 зібрали найважливіше, про що гов...
Перше в Україні братське поховання відбулося 2 травня у Чернівцях (фоторепортаж)
У Чернівцях 2 травня відбулося перше братське поховання в Україні. На кладовищі «Садгора» попрощалися з 19 військовослужбовцями, які загинули 11 березня 2022 року на Київщині внаслідок російського ав...
Війна
02.05
16:03
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано