У Чернівцях після завершення війни планують побудувати нові школи

Пошук
UA EN

У Чернівцях після завершення війни планують побудувати нові школи

Поділись новиною:

У генеральному плані Чернівців є території, призначені під будівництво закладів освіти, проте наразі про дефіцит місць у громаді не йдеться.

Про це під час пресконференції 9 травня повідомила начальниця управління освіти Чернівецької міської ради Ірина Ткачук, пише С4.

Фото ілюстративне

За її словами, будівництво нових шкіл і садочків планується після завершення війни.

«Зараз ми розуміємо, що це десятки мільйонів гривень, а це не зовсім доречно буде під час війни. Можна було б (побудувати школи – ред.) за рахунок грантових коштів або субвенції, проте наразі таких опцій не бачимо», – каже Ірина Ткачук.

Начальниця управління освіти зазначила, що в останні роки у Чернівцях збільшилась кількість приватних закладів освіти, а ще декілька планують релокуватись на Буковину.

Разом з тим, у школах Чернівців зменшується кількість учнів. За словами Ткачук, якщо два роки тому навчалось 29,5 тисяч дітей, то зараз 29,155 дітей.

«Здається, що це невелика різниця. Насправді різниця колосальна, тому що з цих дітей понад 2 тисячі – це діти ВПО, а ще близько 2 тисяч – перебувають за кордоном», – зауважила освітянка.

Така ж ситуація й у закладах дошкільної освіти міста. Як пояснила начальниця управління освіти, якщо раніше батьки від самого народження дитини мусили подбати про місце у садочку, то нині його можна знайти за тиждень-два до початку навчального року.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, коли у Чернівцях завершиться навчальний рік і як видаватимуть атестати.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

Понад 10 тисяч споживачів на Буковині перебувають без світла через погіршення погоди
Мешканці Путильської дільниці через грозу і штормовий вітер залишилися без світла. На високовольтній лінії ПЛ-35 кВ Путила – Усть-Путила сталося аварійне вимкнення. Про це пише С4 з посиланням на ...
Футбольний клуб «Буковина» на виїзді переміг команду з Горішніх Плавнів «Гірник-Спорт»
У неділю, 19 травня, футбольна команда «Буковина», граючи на виїзді, здобула перемогу над своїми противниками. Матч закінчився з рахунком 3:2 на користь «жовто-чорних». Про це пише С4 з посиланням...
Спорт
19.05
16:37
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано