У Чернівцях можуть побудувати біогазову станцію, яка зменшить викиди метану та очистить повітря від неприємного запаху

Пошук
UA EN

У Чернівцях можуть побудувати біогазову станцію, яка зменшить викиди метану та очистить повітря від неприємного запаху

Поділись новиною:

КП «Чернівціводоканал» розглядає можливість побудувати біогазову станцію, яка б перетворювала осад та інші біологічні відходи, які утворюються під час очищення стічних вод, на біогаз.

Про це повідомили у Telegram «Чернівціводоканалу», пише С4.

Як зазначають у підприємстві, система очищення води в місті застаріла і потребує реконструкції. Замість неї у Чернівцях хочуть обладнати біогазову станцію, яка осучаснить і покращить результат очищення води, а також буде не такою шкідливою для навколишнього середовища.

Якщо станцію побудуть, вона працюватиме за такою схемою: накопичується осад, який потім піддається біологічному розкладанню в спеціальних реакторах. Під час цього процесу утворюється біогаз, який потім може бути використаний для внутрішніх потреб підприємства або проданий як додаткове джерело доходу.

У Водоканалі кажуть, що однією із головних переваг цього процесу є зменшення викидів метану, що є потужним парниковим газом.

«Замість того, щоб осад перебував на полігоні, де він розкладався б без доступу до кисню та викидав метан та сірководень, він використовується для виробництва біогазу. Це дозволяє не лише зменшити негативний вплив на клімат, а й використати потенціал відходів для корисних цілей», – пояснюють у підприємстві.

Також біогазова станція дозволить оптимізувати управління відходами, зменшити негативний вплив на довкілля та забезпечити стійке виробництво енергії. Водночас жителі територій, які розташовані неподалік очисних споруд підприємства, отримають повітря без неприємних запахів, а Водоканал, на додачу до цього, матиме додатковий енергетичний ресурс для використання.

Нагадаємо, мешканці мікрорайонів «Гравітон», «Гарячий Урбан», «Кемпінг» та «Калічанка» у Чернівцях скаржаться на нестерпний запах стічних вод. У «Чернівціводоканалі», коментуючи ситуацію, зазначили, що причиною може бути перепади тиску на очисних спорудах.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

Стало відомо, хто претендуватиме на посади деканів та директора інституту в Чернівецькому університеті  
Чернівецький національний університет ім. Юрія Федьковича оприлюднив список кандидатів на посади деканів семи факультетів та директора одного інституту. Про це пише С4 з посиланням на сайт Черніве...
Благодійний ярмарок, козацька кухня, майстер-класи й екскурсія: як відзначили річницю заснування Садгори (фоторепортаж)
У Чернівцях відзначили 253 річницю з дня заснування Садгори. Благодійний захід на підтримку ЗСУ відбувся у сквері на вулиці Івана Підкови. Зокрема, усі охочі мали змогу взяти участь у тематичній е...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано