У Чернівцях готують до відкриття «Соціальний готель», в якому зможуть проживати люди з порушеннями ментального здоров’я

Пошук
UA EN

У Чернівцях готують до відкриття «Соціальний готель», в якому зможуть проживати люди з порушеннями ментального здоров'я

Здоров'я
03.07
16:54

Поділись новиною:

При комунальній установі «Чернівецький обласний центр соціально-психологічної допомоги» до кінця року планують відкрити відділення «Соціальний готель» із послугою підтриманого проживання. Наразі у корпусі, де буде розташований заклад, триває ремонт.

Про це повідомили у Чернівецькій обласній раді, пише С4.

За словами директора закладу Анатолія Хоміка, підтримане проживання – послуга, розрахована на осіб з порушеннями ментального здоров’я, котрі раніше перебували в інтернатних закладах або є загроза потрапляння до них.

Передбачається, що у соціальному готелі буде відбуватися реінтеграція осіб з метою повернення їх до життя в суспільстві як повноправних його членів, адаптація до життя поза інтернатними установами. Для кожного мешканця у відділенні розроблятимуть індивідуальну програму, а кімнати та приміщення будуть обладнані за принципом доступності.

«Наше завдання – надати допомогу, необхідну для того, щоб людина могла жити в гідних умовах у безпечному власному домі – під наглядом сім’ї чи родичів», – пояснив Анатолій Хомік.

На роботи з бюджету виділили близько 1,4 мільйона гривень. Будівельні матеріали, обладнання, меблі та техніку закуповують коштом благодійників, зокрема ПРООН та німецької організації CAP ANAMUR.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, де на Буковині можна отримати безоплатну психіатричну допомогу.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

У Чернівцях благодійним концертом «Сила духу» вшанували пам’ять Романа Шухевича (фото)
У парку імені Шевченка в Чернівцях відбувся благодійний концерт до річниці від дня народження Романа Шухевича. На концерті збирали гроші для працівників парку, які зараз служать у ЗСУ. ...
Міський голова Роман Клічук провів щомісячну пресконференцію: головні заяви (фоторепортаж)
У четвер, 4 липня, міський голова Чернівців провів щомісячну пресконференцію із журналістами, на якій підбив підсумки роботи міста за червень. Про що говорили — розповідає С4. Зокрема, мер заз...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано