У Чернівцях депутати міської ради зібралися на березневу сесію: які рішення ухвалили (фоторепортаж)

Пошук
UA EN

У Чернівцях депутати міської ради зібралися на березневу сесію: які рішення ухвалили (фоторепортаж)

Політика
28.03
15:06

Поділись новиною:

У четвер, 28 березня, депутати Чернівецької міської ради у ратуші зібралися на чергове засідання. На порядку денному – майже пів сотні питань.

С4 розповідає, що вже встигли розглянути та ухвалити.

Розпочали березневе засідання традиційно з вшанування пам’яті полеглих захисників хвилиною мовчання.

Представник Чернівецької виборчої комісії на засіданні представив нову депутатку міської ради — Наталію Пшебишевську, яка сьогодні офіційно склала присягу та розпочала свою роботу в мерії.

Новоспечена депутатка Наталія Пшебишевська

Затим депутати підтримали рішення про виділення 5 мільйонів гривень на потреби Збройних сил України.

Гроші планують спрямувати на забезпечення потреб військових, а саме на придбання квадрокоптерів 125 квадрокоптерів різних типів. Також міськрада ухвалила рішення про передачу військовим 160 дронів та чотирьох ручних зенітно-пошукових світлодіодних прожектори та шин.

Підтримали депутати й перейменування декількох частин вулиці Черетейської.

Проєкт рішення винесли на сесію, розглянувши лист старости Коровійського старостинського округу і враховуючи рекомендації топонімічної комісії.

Так, частини вулиці Черетейської перейменують на вулицю Левадну, вулицю Чумацький шлях, вулицю Горіхівську та провулок Черетейський. Водночас частині вулиці від Левадної до Південно-Кільцевої у Чернівцях залишать стару назву – Черетейську.

На засіданні міської ради розглянули петицію щодо скасування тендеру на облаштування пішохідної зони на вулиці М. Заньковецьої.

Почали збирати підписи за цією петицією 15 січня. Ініціаторкою стала Наталія Сандулович, яка закликала спрямувати кошти, які передбачені на ремонт вулиці, на придбання дронів для ЗСУ.

Проте, як відповіли авторці звернення у департаменті інфраструктури та благоустрою, договір про виконання робіт з підрядником уклали ще торік у грудні, а згідно з українським законодавством, після укладання договору скасувати тендер вже неможливо.

На голосування проєкт рішення ставили чотири рази, проте в усіх випадках для прийняття не набиралось достатньої кількості голосів.

Фоторепортаж: Тарас Піц.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

У Чернівцях спалахнула масштабна пожежа у складському приміщенні (фото)
У Чернівцях зранку горіло складське приміщення. До ліквідації залучили 23 рятувальників і сім одиниць техніки. Про це повідомляє С4 з посиланням на пресслужбу Головного управління ДСНС України у Ч...
Благодійний ярмарок «Писанки для котиків ЗСУ» триває в Чернівцях (фоторепортаж)
У Чернівцях на пішохідній вулиці ім. Ольги Кобилянської триває благодійний ярмарок. Усі охочі можуть узяти участь у майстер-класах із написання писанок, а також придбати смаколики, сільськогосподарсь...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано