У Центрі крові в Чернівцях відзначили активних донорів

Пошук
UA EN

У Центрі крові в Чернівцях відзначили активних донорів

Здоров'я
14.06
10:15

Поділись новиною:

Щорічно 14 червня у світі відзначають День донора крові. Усі охочі цього дня можуть долучитися до донацій, які постійно необхідні як військовим, так і місцевим медзакладам. Із цієї нагоди в Центрі крові в Чернівцях активним донорам вручили відзнаки.

Більше про це — дізнавалися журналісти С4.

Сапер Ярослав Сабдаров, який розміновував території Донецької області, уже рік як став донором.

«Створення донорської бази — це дуже допомагає нашим медикам, фельдшерам, лікарям. Там (на фронті — ред.) трапляються нещасні випадки. Там хлопці не тільки з ДСНС, а й ще ЗСУ. Їм треба допомагати. Наскільки я знаю здача крові однієї людини може врятувати декілька життів», — каже Сабдаров.

Активних донорів відзначили в Чернівецькому центрі служби крові.

«Ми повністю забезпечили нашу область у компонентах крові. Ми повністю виконали мобілізаційне завдання. Завдяки співпраці саме з нашими донорами, з нашими партнерами, і це дуже важливо, адже ми намагаємось бути ближчими до донорів», — говорить директорка КНП «Чернівецький обласний центр служби крові» Анжеліка Каланча.

Буковинський державний медичний університет спільно зі студентами та колективом навчального закладу зібрали 80 літрів крові.

«80 років БДМУ — 80 літрів крові. І центр служби крові також цьогоріч відзначає 80-річчя, тому ця ініціатива була дуже важливою для того, щоб забезпечити необхідними компонентами нашу державу», — розповідає ректор Буковинського державного медичного університету Ігор Геруш.

З початку 2024 року до здачі крові долучились понад 800 людей із трьох закладів освіти Чернівецької громади.

Нагадаємо, донори у Чернівцях у день здачі крові зможуть безкоштовно користуватися громадським транспортом.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

Чернівецька міськрада вкотре передала захисникам обладнання для боротьби з ворогом
Чернівецька міська рада передала воїнам 107-ї окремої бригади Сил територіальної оборони ЗСУ обладнання для боротьби з ворогом. Про це пише С4 із посиланням на Facebook-сторінку міського голови Че...
Зеленський посмертно відзначив 12 захисників із Чернівецької області високими держнагородами
Президент України посмертно нагородив 12 військовослужбовців із Буковини орденами «За мужність» ІІІ ступеня. Про це пише С4 із посиланням на Указ Президента України №401/2024. Воїнів відзна...
Війна
03.07
10:02
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано