У Буковинському онкологічному центрі з’явилася сучасна пральня

Пошук
UA EN

У Буковинському онкологічному центрі з’явилася сучасна пральня

Здоров'я
18.07
13:15

Поділись новиною:

Пацієнти Буковинського клінічного онкоцентру перебувають в установі від двох до чотирнадцяти днів. За цей час в палатах необхідно неодноразово замінити постільну білизну. В онкоцентрі до прибирання та прання – підвищенні вимоги. Аби дотриматися їх, тут облаштували спеціалізовану пральню.

Про це повідомляє С4.

Брудну білизну в нову сучасну пральню Буковинського онкоцентру доставляють за спеціально затвердженим маршрутом, який відповідає вимогам Міністерства охорони здоров’я. 

«Після капітального ремонту зроблено все, щоб не було пересікання чистої та брудної білизни. Потоки білизни розмежовані, є окремий вхід та вихід. Усі працівники знають де відбувається сортування, як отримувати білизну чисту з пральні. Вони дотримуються санітарії, є спеціальні дезінфекційні станції для обробки рук», – говорить медична директорка з медсестринства Галина Іванчук.

Після прання та сушки постільна білизна відправляється до сушильно-прасувального цеху. Спеціальне обладнання – великий коландер – прасує білизну професійно і швидко.

Чисту білизну медсестри забирають в окремому приміщенні, аби не було контакту з брудними речами. Окремо тут перуть “мопи” та ганчірки для прибирання. У пральні позмінно працює троє людей. 

«Так сталося історично, що в цій установі не було спеціалізованих умов для прання, яке відповідало б нормам. Тому в нас були зроблені капітальні ремонти з дотриманням всіх сучасних норм. Закуплено відповідне професійне обладнання, навчений молодший та середній медичний персонал, як користуватися. Ми розробили нові маршрути, затверджені по установі, і це дає змогу нашим пацієнтам перебувати в комфортних умовах», – зазначив гендиректор Буковинського клінічного онкологічного центру Ігор Малишевський.

Наявність власної пральні у лікарні має низку переваг. Зокрема, медичний заклад може контролювати якість прання, а ще тут є змога за необхідності ремонтувати та приводити до ладу білизну.

Ремонти у господарських приміщеннях Буковинський онкоцентр зробив за власні кошти, зароблені у співпраці з Національною службою здоров’я України. Тут організували спеціальний медичний цех, у якому зберігають медпрепарати, оновили кабінети для адміністративних працівників та облаштували пандус для маломобільних людей на боковому вході основного корпусу. На випадок блекаутів – встановили генератор. 

Нагадаємо, раніше у Буковинському клінічному онкологічному центрі відкрили стаціонарне відділення паліативної допомоги, де надають кваліфіковану медичну допомогу важкохворим онкопацієнтам.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

У 25 закладах середньої освіти Чернівецької області створять осередки викладання предмета «Захист України»
На Буковині створять 25 осередків викладання предмета «Захист України» на базі закладів середньої освіти. На реалізацію цієї програми Чернівецька область отримала з державного бюджету понад 65 млн гр...
У Чернівцях відкрили XV Міжнародні поетичні читання Meridian Czernowitz (фоторепортаж)
У п'ятницю, 6 вересня, відбулося відкриття XV Міжнародних поетичних читань Meridian Czernowitz. Фестиваль триватиме до 8 вересня. У фестивалі беруть участь автори не тільки з України, а й з Австрі...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано