У 73 професійно займається йогою та має власну студію: історія чернівчанки Людмили Мартиненко

Пошук
UA EN

У 73 професійно займається йогою та має власну студію: історія чернівчанки Людмили Мартиненко

Спорт
01.02
16:54

Поділись новиною:

Людмила Мартиненко у 73 роки може стояти на голові та виконувати складні вправи. А понад 20 років тому – страждала від хронічного болю у суглобах. 

Про це професійна йогиня Людмила Мартиненко розповіла журналістам С4.

«Перенісши операцію, я дуже себе погана відчувала, мене дуже боліли суглоби. Ця проблема мене обмежувала, а я сама дуже активна. У мене був доберман і двічі на день я з ним прогулювалась аж до онколікарні, і тут хочу другого добермана. Вибачте, але тоді саме такий мотив був такий», – розповідає Людмила Мартиненко

У 50 років жінка відкрила для себе йогу, а вже за рік вступила до університету, щоби здобути другу вищу освіту – «медичного психолога». 

«Я дуже багато семінарів відвідала у Індії, у Франції і в інших містах, де є у кого вчитися. Саме навчання в цих країнах воно дороге, воно не по нашим українським доходам. Але я почала заробляти і змогла їздити вчитися. Саме завдяки цим семінарам я побачила в інституті йоги, яке там використовують пристосування», – каже йогиня.

У 2009 році Людмила Мартиненко відкрила власну студію йоги у Чернівцях. Нині має учнів із різних країн. Проводить навчання в студії та онлайн. 

«Перші випробування почалися з пандемією, коли ми декілька місяців одразу почали вести онлайн. І це один з плюсів, тому що ця робота у нас продовжується. І коли почалася війна, багато учнів роз’їхались. І сюди приїхали люди з Дніпра, з Харкова. А ті, хто виїхав, досі практикують онлайн. І я навіть у вечірній час організовую уроки для тих, хто в Америці і в ранішній час для тих, хто в Австралії та Північній Кореї, у мене такі учні теж є», – говорить Людмила Мартиненко.

Йогиня займається із людьми, які мають проблеми зі здоров’ям.

«Якщо щось починає боліти – це тіло дає сигнал. Воно вам дає сигнал, ви повинні усвідомити що ви робите не так що тіло болить і що вам треба робити, щоб цього позбутися», – зауважує чернівчанка й додає, що нині увага до йоги збільшується.

Людмила Мартиненко каже, що вже не уявляє свого життя без йоги. Любить ділитися знаннями та досвідом з іншими. 

Нагадаємо, раніше ми розповідали історію військового із Чернівців Вадима Гільчука, який у складі збірної України поїде на змаганнях Повітряних Сил та морської піхоти США.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

У Чернівцях вуличне освітлення 8 травня працюватиме тільки на центральних вулицях
Через з масовані ракетно-дронові удари по об'єктах енергогенерації країни вуличне освітлення 8 травня у Чернівцях працюватиме тільки на центральних вулицях міста. Про це пише С4 з посиланням на Че...
Війна
08.05
14:30
В Україні відзначають День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні
У середу, 8 травня, в Україні відзначають День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років. Символом памʼяті про Другу світову війну з 2014 року в Україні, як і в Європі,...
Війна
08.05
09:01
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано