У 23 роки віддав життя за Україну: у Чернівцях відкрили меморіальну дошку Віталію Паращуку

Пошук
UA EN

У 23 роки віддав життя за Україну: у Чернівцях відкрили меморіальну дошку Віталію Паращуку

Війна
01.02
20:27

Поділись новиною:

У четвер, 1 лютого, на стіні Дитячо-юнацької спортивної школи №4 у Чернівцях відкрили меморіальну дошку загиблому військовослужбовцю, дзюдоїсту Віталію Паращуку.

Про це повідомляють журналісти С4 з місця події.

23-річного Героя не дочекалась із війни мати – він був її єдиною дитиною. Коли почалось повномасштабне вторгнення, Віталій Паращук пішов воювати добровольцем. 22 квітня 2023 року – загинув.

«У Соледарі була пожежа. Він врятував пару життів. І стійко тримав Соледар. У нього є нагорода від Залужного – “Золотий хрест”. Він лише писав SMS: “Привіт, у мене все ок”. Він мені ніколи не жалівся, бо він не хотів, щоб я переживала. Навіть за цю нагороду я дізналась від побратимів. Він був дуже скромний. Намагався жити чесно. Не ображати нікого. Це була моя підтримка. Це мої крила, це моя стіна. Він для мене не тільки сином був, а й другом. Так як в мене один син, я буду бабусею. В мене будуть онуки. Але на жаль, цього не буде», – розповідає мати загиблого військовослужбовця Юлія Паращук.

Віталій Паращук почав займатися дзюдо у дев’ять років. Борець неодноразово ставав призером національних та міжнародних турнірів, отримавши звання кандидата у майстри спорту.

«Знаю його від першого до дев’ятого класу. У дев’ятому класі я вручала йому свідоцтво. У спорт він пішов лише для того, щоб знайти себе в позакласній роботі. Це було його спочатку хобі, а потім розвинув у собі талант справжнього дзюдоїста. Коли була чутка про те, що він загинув, я дуже довго плакала. Мені дуже шкода цієї дитини. Але хай він з богом спочиває», – каже директорка Чернівецької гімназії №17 Жанна Горевич.

Меморіальну дошку встановили за ініціативи директора юнацької спортивної школи, де Віталій займався дзюдо. 

«У спорті він всіх випереджав набагато. Було видно, що це феномен. За 13 років – понад 100 нагород. Різного високого гатунку. Брав участь у чемпіонатах області. Всеукраїнські турніри. На міжнародних турнірах. Всі призові місця займав. Я коли почув, нууу… Я не можу передати. Це горе», – говорить директор школи Валентин Прага.

Після відкриття меморіальної дошки, присутні відвідали могилу Віталія Паращука на кладовищі у Садгірському районі. Там віддали шану Герою та помолились за всіх військовослужбовців України.

Нагадаємо, раніше меморіальні дошки загиблим буковинським військовослужбовцям встановили у Новоселицькому навчально-виховному комплексі.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

У 25 закладах середньої освіти Чернівецької області створять осередки викладання предмета «Захист України»
На Буковині створять 25 осередків викладання предмета «Захист України» на базі закладів середньої освіти. На реалізацію цієї програми Чернівецька область отримала з державного бюджету понад 65 млн гр...
У Чернівцях відкрили XV Міжнародні поетичні читання Meridian Czernowitz (фоторепортаж)
У п'ятницю, 6 вересня, відбулося відкриття XV Міжнародних поетичних читань Meridian Czernowitz. Фестиваль триватиме до 8 вересня. У фестивалі беруть участь автори не тільки з України, а й з Австрі...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано