«Став» інвалідом, щоб втекти за кордон: на Буковині судитимуть хмельничанина за махінації з документами

Пошук
UA EN

«Став» інвалідом, щоб втекти за кордон: на Буковині судитимуть хмельничанина за махінації з документами

Війна
10.03
17:05

Поділись новиною:

У середу, 8 березня, правоохоронці викрили чоловіка, який намагався перетнути державний кордон, використовуючи фальшиві пенсійне посвідчення та довідку медико-соціальної експертної комісії. Йому загрожує до п’яти років позбавлення волі. 

Про це повідомляє С4 з посиланням на пресслужбу ГУНП у Чернівецькій області.

Поліцейські встановили, що 28-річний хмельничанин через Інтернет замовив пенсійне посвідчення та довідку експертної комісії, в яких його визнано інвалідом другої групи з дитинства з довічним терміном. За допомогою підроблених документів військовозобов’язаний чоловік намагався безперешкодно перетнути державний кордон України та виїхати до Республіки Молдова.

Чоловіку повідомили про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частинами 3 та 4 статті 358 (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) Кримінального кодексу України. Досудове розслідування триває.

Поліцейські нагадують: згідно із постановою Кабінету Міністрів України «Про Правила перетинання державного кордону громадянами України», на період дії воєнного стану обмежується виїзд за межі країни чоловікам від 18 до 60 років.

Читайте також:

Хто може перевіряти військово-облікові документи та яка відповідальність за їхню відсутність: пояснення адвоката
В Україні 18 травня набрав чинності новий закон про мобілізацію. Він, зокрема, зобов’язує чоловіків призовного віку оновити свої військово-облікові дані. Крім того, військовозобов'язані мусять мати п...
Війна
18.05
12:15
На Буковині з офіційним візитом перебуває митрополит Епіфаній
У суботу, 18 травня, митрополит Епіфаній проведе на Буковині молебень за Україну та вручить медалі «За жертовність і любов до України». Про це повідомляє С4. Так, у храмі Покрови Пресвятої ...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано