Співпрацювали з окупаційною владою: на Буковині до 15 років заочно засудили двох зрадників із Херсонщини

Пошук
UA EN

Співпрацювали з окупаційною владою: на Буковині до 15 років заочно засудили двох зрадників із Херсонщини

Поділись новиною:

На Буковині до 15 років заочно засудили двох колаборантів із Херсонщини. Зрадники під час тимчасової окупації регіону добровільно пішли на співпрацю з представниками держави-агресорки.

Про це повідомляє С4 із посиланням на пресслужбу управління СБУ в Чернівецькій області.

Зазначається, що перший фігурант у вересні 2022 року очолив так звану «раду молоді» у фейковій адміністрації «Білозерського муніципального округу». За свідченнями очевидців, зрадник активно допомагав окупантам проводити псевдореферендум щодо приєднання українських територій до рф.

Не вдалося уникнути правосуддя і ексначальнику інспекції житлово-комунального господарства обласного центру. Після захоплення регіону російськими військами він одразу запропонував свої послуги новим «господарям» і став начальником відділу технагляду управління жкг незаконної «військово-цивільної адміністрації м. Херсона». На цій посаді він допомагав запроваджувати російське законодавство і здійснювати підривну діяльність проти України.

Після звільнення захопленої ворогом Херсонщини Силами оборони України обоє зрадників втекли й тепер переховуються на тимчасово окупованій території.

На підставі зібраних доказів, суд визнав зловмисників винними за двома статтями Кримінального кодексу України:

  • ч. 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану);
  • ч. 5 ст. 111–1 (колабораційна діяльність)

Наразі співробітники СБУ встановили місця їхнього перебування та проводять комплексні заходи для притягнення до визначеної судом відповідальності.

Нагадаємо, раніше ми писали, що на Херсонщині судитимуть уродженця Чернівців за фактом колабораціонізму та виправдовування, визнання правомірною тимчасову окупацію частини території України.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

Понад 10 тисяч споживачів на Буковині перебувають без світла через погіршення погоди
Мешканці Путильської дільниці через грозу і штормовий вітер залишилися без світла. На високовольтній лінії ПЛ-35 кВ Путила – Усть-Путила сталося аварійне вимкнення. Про це пише С4 з посиланням на ...
Футбольний клуб «Буковина» на виїзді переміг команду з Горішніх Плавнів «Гірник-Спорт»
У неділю, 19 травня, футбольна команда «Буковина», граючи на виїзді, здобула перемогу над своїми противниками. Матч закінчився з рахунком 3:2 на користь «жовто-чорних». Про це пише С4 з посиланням...
Спорт
19.05
16:37
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано