СБУ на Буковині викрила колаборанта, який організовував незаконний «референдум» щодо приєднання Херсонщини до рф

Пошук
UA EN

СБУ на Буковині викрила колаборанта, який організовував незаконний «референдум» щодо приєднання Херсонщини до рф

Війна
03.04
11:12

Поділись новиною:

Служба безпеки зібрала доказову базу на мешканця Херсона, який у складі створеної окупаційною владою «дільничної виборчої комісії» організовував проведення незаконного «референдуму».

Про це пише С4 з посиланням на пресслужбу СБУ у Чернівецькій області.

За інформацією слідства, 33-річний херсонець у вересні 2022 року добровільно вступив до місцевого «виборчкому» рашистів. Перебуваючи у складі псевдоустанови, він агітував людей «проголосувати за приєднання», звіряв списки виборців, а безпосередньо під час «голосування» видавав «бюлетені», зокрема, особисто вручив один із них гауляйтеру Херсонщини володимиру сальдо.

Внаслідок таких незаконних дій фейкової «дільничної комісії» держава-агресорка визнала «результати референдуму» і оголосила Херсонську область частиною російської федерації. Після звільнення Херсона Силами оборони України зловмисник втік на тимчасово окуповану територію.

На підставі зібраних доказів слідчі СБУ заочно повідомили фігуранту про підозру за ч.5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність – участь в організації та проведенні незаконного референдуму на тимчасово окупованій території).

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що на Буковині затримали колаборантку з Херсонщини, яка прикидалася переселенкою, щоб уникнути правосуддя.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

На потреби освіти з бюджету Чернівецької громади спрямували майже 8,5 млн грн: на що витратять кошти
Під час сесії Чернівецької міської ради 25 липня на потреби освіти з бюджету виділили майже 8,5 млн грн, які використають для підготовки закладів до роботи у новому навчальному році. Про це повідо...
Депутати Чернівецької міської ради зібралися на липневе засідання (фоторепортаж)
У четвер, 25 липня, депутати Чернівецької міської ради зібралися на чергове засідання. На порядку денному — майже пів сотні важливих для міста питань, серед яких допомога ЗСУ, земельні питання та пер...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано