СБУ на Буковині повідомила про підозру зрадниці, яка змушувала українських підприємців фінансувати «лнр»

Пошук
UA EN

СБУ на Буковині повідомила про підозру зрадниці, яка змушувала українських підприємців фінансувати «лнр»

Війна
13.02
12:39

Поділись новиною:

Служба безпеки повідомила про підозру мешканці Луганської області, яка працювала у податкових і митних органах терористичної організації «лнр» та змушувала українців вести бізнес відповідно до окупаційного «законодавства».

Про це повідомляє С4 з посиланням на пресслужбу СБ України у Чернівецькій області.

Як зазначають у СБУ, до терористичної організації «лнр» фігурантка вступила ще у 2017 році. Тоді її призначили заступником начальника фейкової «Алчевської окружної державної інспекції – начальником управління оподатковування юридичних осіб державної податкової служби лнр».

Саме тоді вона й почала змушувати українців фінансувати окупаційні органи влади на Луганщині. Після повномасштабного вторгнення рф на територію України зрадниця добровільно очолила так зване «управління тарифного регулювання та митних платежів державного митного комітету “лнр”», – йдеться у повідомленні

У травні 2022 року вона провела в Старобільську зустріч із українськими підприємцями з нещодавно окупованих територій Луганщини, під час якої завзято переконувала присутніх у необхідності працювати за законодавством терористичної організації «лнр» і сплачувати податки, збори та інші платежі до бюджету цього квазіутворення. Згодом зрадниця брала участь у робочих нарадах у москві щодо інтеграції «митних органів «лнр» у митну систему рф.

На підставі зібраних доказів слідчі СБУ заочно повідомили зловмисниці про підозру за трьома статтями Кримінального кодексу України:

  • ч. 2 ст. 111 (державна зрада);
  • ч. 7 ст. 111-1 (колабораційна діяльність);
  • ч.1 ст. 258-3 (участь у терористичній організації).

Місця перебування зловмисниці відомі правоохоронцям. Відтак співробітники СБУ вживають комплексних заходів для притягнення її до відповідальності.

Нагадаємо, раніше СБУ повідомила про підозру буковинцю, який працює на ворога у «виправній колонії» в Макіївці й наказував катувати українських військових.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

На потреби освіти з бюджету Чернівецької громади спрямували майже 8,5 млн грн: на що витратять кошти
Під час сесії Чернівецької міської ради 25 липня на потреби освіти з бюджету виділили майже 8,5 млн грн, які використають для підготовки закладів до роботи у новому навчальному році. Про це повідо...
Депутати Чернівецької міської ради зібралися на липневе засідання (фоторепортаж)
У четвер, 25 липня, депутати Чернівецької міської ради зібралися на чергове засідання. На порядку денному — майже пів сотні важливих для міста питань, серед яких допомога ЗСУ, земельні питання та пер...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано