«Сад ангельських пісень» у писанках Ольги Ровецької відкрили в Чернівцях (фоторепортаж)

Пошук
UA EN

«Сад ангельських пісень» у писанках Ольги Ровецької відкрили в Чернівцях (фоторепортаж)

Культура
11.04
09:30

Поділись новиною:

Персональну виставку писанок «Сад ангельських пісень» Ольги Ровецької, за участі Віри Китайгородської, Лесі Воронюк, Наталії Арусланової та Галини Ващук презентували у Чернівецькому обласному художньому музеї.

Пані Ольга створює писанки та шкрябанки найвищої мистецької складності на курячих, гусячих, качиних, страусових яйцях, використовуючи, крім анілінових, природні барвники з відварів трав, ягід, цибулиння, адже природні барви є більш стриманими, і приваблюють гармонійними відтінками.

«Багато років тому я почула пісню Пікардійської Терції «Сад ангельських пісень». Вона мене так вразила своєю красою, а я працюю з дітками в будинку творчості в місті Сокаль, на Львівщині, що ми її малювали, уявляли, як вітер носить золоте пір’я, як той менестрель тим діткам ангельським щось розповідає. Крім того, що пісня мені подобалася, я собі уявила, яким він має бути, той сад. І я собі писала писанки. Раз написала, і подумала – а ще отак можна зробити з ангелом, а ще отак. І так воно мені саме зв’язалося, і утворилася колекція писанок із ангелами. І коли я вже мала писанок на цілу виставку, то подумала – ось вона, назва: «Сад ангельських пісень», – розповіла на відкритті виставки Ольга Ровецька.

На думку майстрині, писанки та крашанки будуть присутні в український традиції доти, доки її плекатимуть нові покоління.

Ольга Ровецька у 2023 році отримала Міжнародну премію імені Ольги Кобилянської у номінації «Серія писанок з трипільськими символами».

На виставці в художньому музеї представлені писанки, панно з вибраними писанковими орнаментами, традиційні українські прикраси – солом´яні павуки. А особливо варті уваги писанки з Маріуполя, які були відтворені з давніх малюнків. Всього в експозиції налічується майже 400 експонатів.

Фоторепортаж: Тарас Піц.

Нагадаємо, раніше ми показували, як чернівецький митець Анатолій Федірко виготовляє вітражі для головної синагоги Буковини, якій понад сто років.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

У Чернівецькій міській раді завершилася IV хвиля стажування молоді
Два місяці 46 студентів стажувалися у структурних підрозділах Чернівецької міської ради за економічним, юридичним, інвестиційним, екологічним, архітектурним та іншими напрямками. Про це повідомляє...
Коли школярі на Буковині підуть на літні канікули: оприлюднено графік
Більшість шкіл у Чернівецькій області підуть на літні канікули наприкінці травня. Свідоцтва про здобуття середньої освіти випускники отримають в червні. Про це повідомили в департаменті освіти і н...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано