Розслідування завершили: на Буковині судитимуть бойовиків «днр»

Пошук
UA EN

Розслідування завершили: на Буковині судитимуть бойовиків «днр»

Поділись новиною:

Слідчі Управління Служби безпеки України в Чернівецькій області завершили розслідування щодо двох учасників так званої «бригади Восток».

Як зазначається у матеріалах кримінального провадження, обоє бойовиків приєдналися до цього незаконного збройного формування у 2014 році. Про це інформує СБУ У Чернівецькій області.

Уродженка міста Сніжне Донецької області з позивним «Оса» встигла зробити кар’єру від стрільця до командира танку. За свою терористичну діяльність була неодноразово відзначена військовими нагородами терористичної організації «днр».

Інший бойовик, із позивним «Чукотка», дослужився до командира відділення в роті управління протитанковими керованими ракетами.

Протягом восьми років обоє фігурантів брали участь у боях проти Збройних Сил України, СБУ та інших формувань, залучених до проведення антитерористичної операції й операції об’єднаних сил на території Донецької області. Зокрема, під Савур-Могилою, поблизу Донецького аеропорту та населених пунктів Авдіївка, Красний Партизан, Пантелеймонівка, Піски, Ясинувате.

Наразі терористи воюють на боці російських окупантів. Їм заочно повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації) Кримінального кодексу України. Матеріали досудового розслідування за процесуального керівництва Чернівецької обласної прокуратури скеровано до суду.

Читайте також:

Буковинців попередили про сильні заморозки та шкальний вітер
На території Чернівецької області найближчими днями синоптики прогнозують шкальний вітер та сильні заморозки. Про це інформує С4 з посиланням на Чернівецький обласний центр із гідрометеорології. ...
Графіки обмежень споживання електроенергії для підприємств Буковини скасували
У Чернівецькій області 18 квітня не застосовуватимуть графіків обмежень потужності для підприємств. Бізнес працюватиме у плановому режимі. Про це інформує С4 з посиланням на «Чернівціобленерго». ...
Війна
18.04
09:11
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано