Росія вночі випустила по Україні майже сотню повітряних засобів: які наслідки

Пошук
UA EN

Росія вночі випустила по Україні майже сотню повітряних засобів: які наслідки

Війна
29.03
09:39

Поділись новиною:

У ніч на 29 березня 2024 року противник завдав ракетного-авіаційного удару по об’єктах паливно-енергетичного сектору України, застосувавши різні типи ракет та ударні БпЛА. Тривала повітряна тривога понад 5 годин. Відомо про збиті ракети над територією Чернівецької області.

Фото: очільник МВС Ігор Клименко

За інформацією Повітряних сил ЗСУ, усього росія випустила 99 засобів повітряного нападу: «шахеди», аеробалістичні, балістичні, керовані авіаційні та крилаті ракети.

У результаті протиповітряного бою знищено 84 повітряні цілі:

  • 58 ударних БпЛА типу Shahed-136/131;
  • 17 крилатих ракет Х-101/Х-555;
  • П’ять керованих авіаційних ракет Х-59;
  • чотири крилаті ракети «Іскандер-К».

До відбиття ракетно-авіаційного удару залучили зенітні ракетні підрозділи Повітряних Сил та Сухопутних військ, мобільні вогневі групи, засоби радіоелектронної боротьби Сил оборони України.

Міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко, своєю чергою, повідомив, що ворог атакував енергетичну інфраструктуру, цивільні об’єкти, приватні будинки. Загалом під ударом були 10 регіонів. По медичну допомогу одразу після ударів звернулися 6 людей, серед яких – дитина. Зруйновано близько 10 приватних будинків, ще десятки – пошкоджені.

Нагадаємо, уночі по ворожих цілях працювала ППО й у Чернівецькій області. За даними начальника ОВА Руслана Запаранюка, попередньо минулося без жертв.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

У Чернівцях спалахнула масштабна пожежа у складському приміщенні (фото)
У Чернівцях зранку горіло складське приміщення. До ліквідації залучили 23 рятувальників і сім одиниць техніки. Про це повідомляє С4 з посиланням на пресслужбу Головного управління ДСНС України у Ч...
Благодійний ярмарок «Писанки для котиків ЗСУ» триває в Чернівцях (фоторепортаж)
У Чернівцях на пішохідній вулиці ім. Ольги Кобилянської триває благодійний ярмарок. Усі охочі можуть узяти участь у майстер-класах із написання писанок, а також придбати смаколики, сільськогосподарсь...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано