П’ятьох буковинців підозрюють у незаконному переправленні чоловіків до Молдови: «бізнес» міг приносити 100 тисяч доларів щомісяця

Пошук
UA EN

П'ятьох буковинців підозрюють у незаконному переправленні чоловіків до Молдови: «бізнес» міг приносити 100 тисяч доларів щомісяця

Війна
20.11
10:51

Поділись новиною:

На Буковині затримали злочинну групу, яка налагодила канал переправлення ухилянтів до Молдови з щомісячним прибутком у 100 тисяч доларів США.

Про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

За даними слідства, у складі злочинної групи діяли мешканці Чернівців та Чернівецької області. Вони налагодили канал нелегального виїзду ухилянтів з території Буковини до Республіки Молдови. За грошову винагороду систематично переправляли чоловіків за кордон поза межами офіційних пунктів пропуску.

«Учасники організованої групи ретельно конспірували протиправну діяльність. Постійно змінювали маршрути проходження кордону, призначали різні місця для зустрічі та спостерігали за нарядами прикордонників, які патрулювали місцевість. Ціна такої «послуги» стартувала від 3 тисяч доларів США з однієї особи», – зазначають у прокуратурі.

Вказується, що сума щомісячного прибутку від незаконного «бізнесу» сягала понад 100 тисяч доларів США.

Діяльність буковинців викрито в рамках міжнародної співпраці українських та молдавських правоохоронних органів. Наразі організатора та чотирьох учасників злочинної групи затримано.

«Правоохоронці провели кілька десятків санкціонованих обшуків за місцями їхнього проживання, у належним їм автомобілях, а також за адресами інших осіб. Вилучили кошти, комп’ютерну техніку, мобільні телефони, транспортні засоби, чорнові записи. Всім підозрюваним обрано запобіжний захід – тримання під вартою з визначенням розміру застави від понад пів мільйона до 5,3 млн грн», – вказують в Офісі генпрокурора.

Нагадаємо, Служба безпеки України заблокувала на Буковині канал незаконного виїзду чоловіків призовного віку за кордон. Нині бізнес на ухилянтах влаштував правоохоронець разом зі спільниками.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

На потреби освіти з бюджету Чернівецької громади спрямували майже 8,5 млн грн: на що витратять кошти
Під час сесії Чернівецької міської ради 25 липня на потреби освіти з бюджету виділили майже 8,5 млн грн, які використають для підготовки закладів до роботи у новому навчальному році. Про це повідо...
Депутати Чернівецької міської ради зібралися на липневе засідання (фоторепортаж)
У четвер, 25 липня, депутати Чернівецької міської ради зібралися на чергове засідання. На порядку денному — майже пів сотні важливих для міста питань, серед яких допомога ЗСУ, земельні питання та пер...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано