Працювала в органах «лнр»: на Буковині до 15 років заочно засудили зрадницю із Луганщини

Пошук
UA EN

Працювала в органах «лнр»: на Буковині до 15 років заочно засудили зрадницю із Луганщини

Поділись новиною:

На Буковині до 15 років заочно засудили колаборантку із Луганщини. Зрадниця працювала в податкових і митних органах терористичної організації «лнр» та змушувала українців вести бізнес відповідно до окупаційного «законодавства».

Про це повідомляє С4 із посиланням на пресслужбу управління СБУ в Чернівецькій області.

Зазначається, що після повномасштабного вторгнення рф на територію України фігурантка добровільно очолила «управління тарифного регулювання та митних платежів державного митного комітету «лнр».

У травні 2022 року вона в Старобільську зустрілася з українськими підприємцями з нещодавно окупованих територій Луганщини. Зловмисниця переконувала присутніх у необхідності працювати за законодавством «лнр» і сплачувати податки, збори та інші платежі до бюджету цього квазіутворення.

Згодом зрадниця особисто їздила до москви і брала участь у робочих нарадах із питань інтеграції «митних органів «лнр» у митну систему рф.

За інформацією слідства, до терористичної організації «лнр» фігурантка вступила раніше — у 2017 році вона стала «заступником начальника Алчевської окружної державної інспекції — начальником управління оподатковування юридичних осіб державної податкової служби лнр». Саме тоді зрадниця почала забезпечувати безперебійне фінансування терористів.

На підставі зібраних доказів колегія суддів визнала зловмисницю винною за ч. 2 ст. 111 (державна зрада), ч. 7 ст. 111–1 (колабораційна діяльність), ч. 1 ст. 258–3 (участь у терористичній організації) Кримінального кодексу України.

Фігурантці призначено 15 років в’язниці заочно. Окрім того, її на 10 років позбавлено права обіймати посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій в органах влади, установах, підприємствах та організаціях незалежно від форми власності.

Строк відбування покарання буде обчислюватися з моменту фактичного її затримання. СБУ для цього вживає відповідні комплексні заходи.

Нагадаємо, раніше ми писали, що СБУ на Буковині затримала зрадника, який готував ракетні удари рф по Чернівецькій області.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

Хотів купатися: на Буковині у Дністрі зник 37-річний чоловік (оновлено)
Рятувальники шукають у Дністрі 37-річного чоловіка, який учора пірнув у воду і зник безвісти. Про це повідомляє С4 з посиланням на пресслужбу Головного управління ДСНС України у Чернівецькій облас...
Депутати Чернівецької міської ради провели червневе засідання: які рішення ухвалили (фото)
У четвер, 27 червня, депутати міської ради Чернівців зібралися на чергове засідання. На порядку денному – майже 40 питань. С4 розповідає, які важливі рішення вже встигли розглянути та ухвалити деп...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано