Понад 100 бойових зіткнень відбулося за добу на фронті: головне зі зведення Генштабу

Пошук
UA EN

Понад 100 бойових зіткнень відбулося за добу на фронті: головне зі зведення Генштабу

Війна
16.04
09:06

Поділись новиною:

Розпочалася 783 доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти України. Протягом минулої доби на різних ділянках фронту відбулося 104 бойових зіткнення.

Про це повідомляє С4 з посиланням на Генеральний штаб ЗСУ.

Ворожі обстріли

Загалом ворог завдав 16 ракетних та 31 авіаційний удар, здійснив 79 обстрілів з РСЗВ по позиціях наших військ та населених пунктах.

Вночі російські окупанти вчергове атакували Україну, застосувавши дев’ять БпЛА типу Shahed. Сили та засоби протиповітряної оборони України знищили всі безпілотники.

Протягом минулої доби авіаційних ударів зазнали населені пункти Угроїди, Воздвиженське Сумської області; Лук’янці, Волохівка Харківської області; Нью-Йорк, Бердичі, Семенівка, Красногорівка, Урожайне, Старомайорське Донецької області; Роботине, Оріхів Запорізької області.

Під артилерійським вогнем були понад 110 населених пунктів Чернігівської, Сумської, Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької, Дніпропетровської, Херсонської та Миколаївської областей.

Ситуація на напрямках

На Лиманському напрямку ворог вісім разів атакував позиції наших захисників в районах Тернів та Торського Донецької області.

На Бахмутському напрямку воїни відбили 33 атаки в районах населених пунктів Білогорівка Луганської області; Верхньокам’янське, Спірне, Новий, Іванівське, Кліщіївка, Андріївка Донецької області.

На Авдіївському напрямку наші захисники відбили 15 атак в районах населених пунктів Новобахмутівка, Бердичі, Семенівка, Уманське та Первомайське Донецької області.

На Новопавлівському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога в районах населених пунктів Красногорівка, Новомихайлівка, Побєда, Водяне та Урожайне Донецької області, де ворог 30 разів намагався прорвати оборону наших військ.

На Оріхівському напрямку ворог сім разів атакував позиції наших захисників в районі Старомайорського Донецької області; північніше Приютного та південно-західніше Білогір’я Запорізької області.

На Херсонському напрямку ворог не відмовляється від наміру вибити наші підрозділи із плацдармів на лівобережжі Дніпра. Так, протягом минулої доби ворог здійснив п’ять атак позицій наших військ, проте без успіху.

Втрати ворога

Своєю чергою авіація Сил оборони завдала ударів по 13 районах зосередження особового складу, двох ЗРК та пункту управління противника. А підрозділи ракетних військ уразили два артилерійських засоби, чотири райони зосередження особового складу та чотири пункти управління БпЛА противника.

Водночас протягом минулої доби, за даними Генштабу, українські захисники ліквідували ще орієнтовно 920 окупантів, знищили 13 бойових броньованих та 16 артилерійських систем. Загалом від початку широкомасштабного вторгнення російська армія втратила 455 тисяч своїх військових.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

На Дністровському водосховищі за два тижні рівень води опустився на понад 3 метри: чим це загрожує
На Дністровському водосховищі в останні 15 днів спостерігають зниження рівнів води. Це може вплинути на ефективність нересту в риб. Про це пише С4 з посиланням на Чернівецький рибоохоронний патрул...
Як освячували вербу у Чернівцях (фоторепортаж)
Православні християни 28 квітня відзначають Вербну неділю — свято Входу Господнього в Єрусалим. Сьогодні у вірян розпочинається Страсний тиждень, який традиційно закінчується в суботу напередодні Вел...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано