Покинула рідну домівку та розлучилась з батьками: історія переселенки Тетяни Тихомирової з Херсонщини 

Пошук
UA EN

Покинула рідну домівку та розлучилась з батьками: історія переселенки Тетяни Тихомирової з Херсонщини 

Війна
09.01
14:16

Поділись новиною:

Тетяна Тихомирова народилась у Новій Каховці Херсонської області, де працювала вчителькою англійської мови. На початку повномасштабної війни жінка з сім’єю переїхала до Чернівців.

Свою історію Тетяна Тихомирова розповіла журналістам С4.

Жінка пригадує перший день повномасштабного вторгнення росії на територію України. Каже – було чути дуже багато вибухів.

«Двадцять четвертого, коли о 5-тій ранку, то вже малювалася картина, як у фільмах про війну, що зараз літаки будуть бомбувати, а ще й дитина не з нами, дуже так колотило серце, дуже було страшно», – розповідає Тетяна.

У той же день Тетяна разом із сім’єю виїхали з Нової Каховки. Наважились на евакуацію після того, як у місцевих пабліках повідомили про те, що Каховській ГЕС вже вивісили російський прапор, тож зрозуміли, що місто остаточно окупували.

«Дорога була жахлива, ліс горів, наші танки були, десь вже бої йшли Коли ми доїхали Олешків, там вже був бій за міст. Нам сказали, що туди не можна, треба чекати. Ми чекали поки хтось рванув уперед, тож вирішили й ми, що треба їхати», – ділиться спогадами вимушена переселенка.

25 лютого 2022 року ввечері жінка разом з сім’єю прибула до Чернівців: «Перший місяць шок, адаптація, все ж ми думали, що може повернемось, потім чоловік вже облаштувався на роботу, а я завагітніла і вже в декреті».

У Новій Каховці залишились батьки Тетяни, які доглядають за 80-річною бабусею.

«Питаю як справи, а вони кажуть, що немає нічого такого позитивного. Навіть кажуть, що місто, як безлюдне стає, молодь вся виїхала, хто міг майже всі виїхали, залишились люди старші за 50 років, але дуже мало», – каже Тетяна.

Тетяна Тихомирова мріє про повернення у рідне місто після перемоги, коли не буде окупантів.

«Звичайно, хочеться повернутися, возз’єднатися з моїми батьками, з родиною, але я вірю, може в них якось вийде, вони все чекають, що може щось, якось зміниться на краще», – говорить переселенка.

Тетяна додає, що місто змінилось після війни. Зокрема, вже немає Каховської ГЕС, у що жінка не могла повірити після того, як її підірвали окупанти.

Нагадаємо, раніше ми розповідали історію переселенки з Херсона Вікторії Ястребової, яка поділилась з журналістами спогадами про життя в окупації.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

На потреби освіти з бюджету Чернівецької громади спрямували майже 8,5 млн грн: на що витратять кошти
Під час сесії Чернівецької міської ради 25 липня на потреби освіти з бюджету виділили майже 8,5 млн грн, які використають для підготовки закладів до роботи у новому навчальному році. Про це повідо...
Депутати Чернівецької міської ради зібралися на липневе засідання (фоторепортаж)
У четвер, 25 липня, депутати Чернівецької міської ради зібралися на чергове засідання. На порядку денному — майже пів сотні важливих для міста питань, серед яких допомога ЗСУ, земельні питання та пер...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано