Офтальмологиня з Чернівців розповіла, як зберегти зір дітям — ексклюзив С4

Пошук
UA EN

Офтальмологиня з Чернівців розповіла, як зберегти зір дітям — ексклюзив С4

Здоров'я
31.01
18:42

Поділись новиною:

Основною причиною погіршення зору в дітей лікарі називають користування гаджетами. Щоправда проблем зі здоров’ям можна уникнути, якщо дотримуватись певних правил.

Про це журналістам С4 розповіла лікарка-офтальмологиня Міської дитячої поліклініки Марія Семеген.

За її словами, нині діти, особливо малолітні, не дотримуються режиму й користуються гаджетами занадто довго. Також причиною погіршення зору можуть бути вроджені патології.

«До трьох років взагалі протипоказані мобільні телефони. Чим більший екран, чим більша відстань, тим краще для дитинки. 20 хвилин має бути за комп’ютером, ноутбуком, телевізором. Звичайно, ми можемо збільшувати, але робити перерви», – пояснює Марія Семеген.

Медикиня рекомендує дітям шкільного віку не сидіти у гаджетах довше 30-ти хвилин.

«Зараз є таке гарне правило – 30 хвилин ми працюємо зблизька: читаємо пишемо. 30 секунд ми відпочиваємо – дивимось в далину. Чим далі, тим краще. Міняємо фокус, близь-даль. Тоді набагато менше буде втомлюватися око, центр зору. І порушень, як таких, буде набагато менше», – каже офтальмологиня.

Перевірити дітям зір тепер можна у відремонтованому офтальмологічному кабінеті Міської дитячої поліклініки. Над його інтер’єром працювала дизайнерка, тож тепер на стінах є планети та космос. Оскільки процедури проводяться у темній кімнаті, завдяки спеціальним шпалерам діти сидять не в темряві, а серед зіркового неба.

Медики додають, що зір малечі необхідно перевіряти щороку. Особливо це стосується дітей, які навчаються дистанційно.   

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що у Чернівцях можна безкоштовно отримати милиці та інші засоби реабілітації.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

На потреби освіти з бюджету Чернівецької громади спрямували майже 8,5 млн грн: на що витратять кошти
Під час сесії Чернівецької міської ради 25 липня на потреби освіти з бюджету виділили майже 8,5 млн грн, які використають для підготовки закладів до роботи у новому навчальному році. Про це повідо...
Депутати Чернівецької міської ради зібралися на липневе засідання (фоторепортаж)
У четвер, 25 липня, депутати Чернівецької міської ради зібралися на чергове засідання. На порядку денному — майже пів сотні важливих для міста питань, серед яких допомога ЗСУ, земельні питання та пер...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано