Одразу п’ятьох буковинців ошукали шахраї минулої доби: скільки коштів видурили аферисти

Пошук
UA EN

Одразу п’ятьох буковинців ошукали шахраї минулої доби: скільки коштів видурили аферисти

Поділись новиною:

Упродовж минулої доби жертвами шахрайських дій стали одразу п’ятеро мешканців Чернівецької області. Загалом аферисти видурили в буковинців майже 88 тисяч гривень.

Про це інформує С4 із посиланням на пресслужбу Головного управління Національної поліції в Чернівецькій області.

Так, 3 травня до поліцейських звернулася 33-річна жителька обласного центру, яка розповіла, що на одній з інтернет-платформ знайшла оголошення про можливість отримання грошової допомоги. Чернівчанка перейшла за посиланням та ввела конфіденційні дані свого банківського рахунку. Надалі з її картки зникло майже дев’ять тисяч гривень.

Жертвами аналогічної шахрайської схеми стали ще двоє жителів Чернівецького району: 31-річна жителька села Стерче, перейшовши за фішинговим інтернет-посиланням втратила з карткового рахунку понад 24 тисячі гривень, а мешканка села Вербівці — понад 37 тисяч гривень.

Також із заявою про шахрайство до поліції звернувся 55-річний житель села Мамаївці. Чоловік розповів правоохоронцям, що до нього зателефонував невідомий чоловік і представився співробітником служби безпеки банку. Він повідомив буковинцю, що його банківський рахунок заблокований та під приводом відновленням користування дізнався необхідну конфіденційну інформацію. Після цього з картки заявника зникло 12 тисяч гривень, які були перераховані на невідомі реквізити.

Так само житель Дністровського району розповів співробітникам поліції, що вияв на своїй банківській картці відсутність 5 500 гривень. Зі слів заявника кошти були перераховані на невідомий рахунок.

За цими фактами поліцейські внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Наразі проводяться досудові розслідування.

Поліцейські Буковини наголошують: щоб не стати жертвою шахраїв — дотримуйтеся основних правил онлайн-безпеки:

  • ігноруйте публікації з посиланнями в соціальних мережах та чатах месенджерів щодо отримання будь-якої благодійної допомоги. З високою ймовірністю вони можуть бути фейковими;
  • дізнавшись про можливість отримати фінансову виплату чи подарунок, перевірте отриману інформацію на офіційному сайті установи чи організації;
  • якщо ви отримали інформацію про якісь проблеми з банківським рахунком — звертайтеся безпосередньо до відділення фінансової установи або телефонуйте за номером служби підтримки, зазначеному на звороті карти або офіційному сайті банку;
  • не розголошуйте відомості, що дозволяють отримати доступ до ваших рахунків (пін-код, CVV-код, а також цифрові паролі, що надходять на ваш телефон), ні в телефонному режимі, ані на сумнівних сайтах.

Нагадаємо, раніше ми писали, що 2 травня троє мешканок Чернівецької області потрапили на гачок аферистів і втратили понад 142 тисячі гривень.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

Хто може перевіряти військово-облікові документи та яка відповідальність за їхню відсутність: пояснення адвоката
В Україні 18 травня набрав чинності новий закон про мобілізацію. Він, зокрема, зобов’язує чоловіків призовного віку оновити свої військово-облікові дані та мати при собі військовий квиток. Про це ...
Війна
18.05
12:15
На Буковині з офіційним візитом перебуває митрополит Епіфаній
У суботу, 18 травня, митрополит Епіфаній проведе на Буковині молебень за Україну та вручить медалі «За жертовність і любов до України». Про це повідомляє С4. Так, у храмі Покрови Пресвятої ...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано