Обличчя та душа українського кіно: сьогодні на Буковині відзначають річницю від дня народження Івана Миколайчука

Пошук
UA EN

Обличчя та душа українського кіно: сьогодні на Буковині відзначають річницю від дня народження Івана Миколайчука

15.06
10:15

Поділись новиною:

15 червня святкують 81-шу річницю з дня народження Івана Миколайчука – геніального актора, сценариста та режисера, який до сьогодні є символом українського поетичного кіно.

Іван Миколайчук народився в багатодітній родині на Буковині, в селі Чортория Чернівецької області. Акторським мистецтвом він захопився змалечку, і в свої 12 років вже грав у сільському самодіяльному театрі. Його дебют в кіно відбувся ще у студентські роки. Він знявся в режисерській роботі Леоніда Осики «Двоє».

Дві його перші ролі в кіно стали культовими для українського кінематографа.

Іван Миколайчук – видатний режисер, актор та сценарист. Він був кінозіркою 60-70 років, і без його участі не обходився майже жоден тодішній радянський фільм. Його називали обличчям та душею українського кіно, адже за його участі зовсім молодий український кінематограф одразу поставив собі надзвичайну високу планку та гучно заявив про себе на весь світ.
З нагоди річниці від дня народження видатного буковинця відбудеться низка заходів.

📍15 червня вшанують пам’ять митця у його меморіальному музеї-садибі, що в селі Чортория, об 11:00 покладуть квіти до погруддя Миколайчука.

📍Із 14 до 28 червня в краєзнавчому музеї діятиме пересувна виставка «На крилах білого птаха».

📍Також 15 червня о 12:00 Чернівецька обласна бібліотека для дітей запрошує усіх охочих на публічні обговорення «Сумна струна Іванової скрипки».

📍Із 15 до 19 червня у Чернівцях триватиме фестиваль глядацького кіно Миколайчук OPEN. Тут буде змога переглянути фільми, зустрітися і поспілкуватися зі знаними акторами, серед яких Ірма Вітовська та Віктор Жданов.

Програму фестивалю можна переглянути тут.

Читайте також:

Чернівецька міська рада виділила ще 5 млн грн на підтримку ЗСУ
Під час засідання міської ради депутати підтримали рішення про виділення 5 мільйонів гривень на потреби Збройних сил України. Про це повідомив міський голова Роман Клічук, пише С4. За його ...
На двох вулицях у Чернівцях висадять алею з дерев: у мерії поділилися планами з озеленення міста на цей рік
На вулиці Винниченка у Чернівцях планують висадити алею дерев, а на Воробкевича до існуючої додати ще десяток рослин. Про це повідомили у Чернівецькій міській раді, пише С4. Фото: Тарас Піц ...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано