Облаштують дві сортувальні лінії: у Чернівцях презентували проєкт реконструкції полігону «Чорнівка»

Пошук
UA EN

Облаштують дві сортувальні лінії: у Чернівцях презентували проєкт реконструкції полігону «Чорнівка»

Поділись новиною:

У Чернівцях показали, як реконструюють полігон «Чорнівка». Там планують збудувати завод, де перероблюватимуть побутові відходи.

Про це журналістам С4 розповів заступник Чернівецького міського голови Ігор Крохмаль.

Робота над проєктом реконструкції Чорнівського полігону тривала півтора року. До неї залучили понад 60 фахівців із різних галузей, проводились необхідні експертизи. Нині проєкт на завершальній стадії.

«Вартість самого проєкту, проєктно-кошторисної документації складає 7,5 мільйонів гривень, які були виділені з місцевого бюджету. У нас на полігоні є приватна сортувальна лінія. Ми також маємо план збудувати дві сортувальні лінії, адже обсяг твердих побутових відходів вимагає такої кількості сортувальних ліній, і це завод із переробки ТПВ. Ми будемо виготовляти так званий РДФ — це ми ще називаємо висококалорійне сміття, яке можна потім використовувати для спалювання у великих котельнях», — каже Крохмаль.

Для реконструкції полігону вивчали досвід інших сортувальних станцій переробки сміття в Україні. Щоб реалізувати проєкт, потрібно 30 мільйонів доларів. Для цього планують шукати міжнародних донорів.

Ігор Крохмаль додає, що в містян потрібно виховувати культуру сортування сміття.

«Сортувати сміття потрібно на вчора. Ми про це говоримо постійно, ми розуміємо, що це потребує також додаткового фінансування. Це й навчання. Ми повинні починати з дитячих садочків, дошкільних закладів, шкільних закладів і ми цю роботу проводимо. Ми розуміємо, що сортувальні лінії, види твердих побутових відходів, які заїжджають на полігон, фактично сортувати не можуть, тому що там дуже багато органіки. Ми будемо цьому приділяти увагу й надіємося, що чернівчани свідомо поставляться до цієї справи», — говорить посадовець.

Нагадаємо, раніше ми писали, що З травня в Чернівцях побутові відходи сортуватимуть за новою схемою.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

На Дністровському водосховищі за два тижні рівень води опустився на понад 3 метри: чим це загрожує
На Дністровському водосховищі в останні 15 днів спостерігають зниження рівнів води. Це може вплинути на ефективність нересту в риб. Про це пише С4 з посиланням на Чернівецький рибоохоронний патрул...
Як освячували вербу у Чернівцях (фоторепортаж)
Православні християни 28 квітня відзначають Вербну неділю — свято Входу Господнього в Єрусалим. Сьогодні у вірян розпочинається Страсний тиждень, який традиційно закінчується в суботу напередодні Вел...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано