Обладнані для перевезення маломобільних груп населення: трьом громадам Буковини передали нові шкільні автобуси

Пошук
UA EN

Обладнані для перевезення маломобільних груп населення: трьом громадам Буковини передали нові шкільні автобуси

Поділись новиною:

Кільком територіальним громадам Чернівецької області передали нові шкільні автобуси. Вони обладнані для перевезення маломобільних груп населення.

Про це пише С4 із посиланням на пресслужбу Чернівецької ОВА.

Як зазначають у відомстві, транспортні засоби закуплено за кошти обласного бюджету та співфінансування з місцевих бюджетів відповідно до Регіональної програми розвитку освітньої галузі Чернівецької області на 2023 рік.

Наразі на Буковині проживає понад 4767 дітей з інвалідністю. Придбані шкільні автобуси здійснюватимуть підвіз учнів до опорних закладів у Великокучурівській, Веренчанській, Кам’янській територіальних громадах.

Загальна вартість автобусів становить 9 млн 447 тис. грн. Усього за кошти державного та обласного бюджетів закуплено шість таких автобусів.

«Однією з наших цілей є створення безбар’єрного середовища для людей з інвалідністю. Автобуси допоможуть школярам швидше та комфортніше дістатися до закладу освіти», — каже перша заступниця начальника Чернівецької ОВА Альона Атаманюк.

Зокрема, на Буковині з метою забезпечення доступу людей з інвалідністю до транспорту загального користування посилено контроль за дотриманням перевізниками правил посадки та висадки пасажирів на зупинках транспорту. Для пасажирів з інвалідністю забезпечено наявність відповідної візуальної інформації на інформаційних табло, стендах залізничних та автовокзалів.

Крім того, на всіх автостанціях служби автобусних станцій «Чернівціавтотранс» встановлено пандуси та облаштовано громадські вбиральні тощо.

Довідка: план заходів на 2023–2024 роки з реалізації Національної стратегії зі створення безбар’єрного простору в Україні до 2030 року в Чернівецькій області передбачає забезпечення безбар’єрного життєвого середовища для маломобільних та інших вразливих категорій населення у сфері інфраструктури, освіти, охорони здоров’я, культури та соціальній сфері.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що нові шкільні автобуси також отримали Герцаївську, Усть-Путильську, Новоселицьку, Ставчанську, та Юрковецьку громади.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

На Буковині двоє цивільних напали на прикордонників: одного з порушників застрелили
Уночі 29 червня на українсько-румунському кордону сталася сутичка між прикордонниками та цивільними, внаслідок чого один із нападників загинув. Про це журналістам С4 повідомив помічник начальника ...
Війна
30.06
15:34
Хотів купатися: на Буковині у Дністрі зник 37-річний чоловік (оновлено)
Рятувальники шукають у Дністрі 37-річного чоловіка, який учора пірнув у воду і зник безвісти. Про це повідомляє С4 з посиланням на пресслужбу Головного управління ДСНС України у Чернівецькій облас...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано