НМТ-2024: як на Буковині готуються до тестування і скільки учасників зареєструвалося

Пошук
UA EN

НМТ-2024: як на Буковині готуються до тестування і скільки учасників зареєструвалося

18.04
16:51

Поділись новиною:

На Буковині цьогоріч для участі в національному мультипредметному тесті (НМТ) зареєструвалося близько 6800 вступників.

Про це журналістам С4 повідомила завідувачка відділу моніторингу Українського центру оцінювання якості освіти Любов Якименко.

За її словами, кількість учасників майже не відрізняється від тогорічної. Водночас, вказала Якименко, цьогоріч НМТ проводитимуть за новими умовами.

Так, кількість обов’язкових предметів зросла з двох до трьох. Йдеться про українську мову, математику та історію України. Ще один предмет вступники можуть скласти на вибір.

Тестування розділять на два блоки: перший включатиме українську мову та математику, а другий – історію України та обраний предмет.

Якименко додала, що в разі повітряної тривоги процес складання НМТ призупинять, а учасників відведуть до укриттів.

«Після завершення тривоги учасники зможуть повернутися до моменту тестування, де вони зупинилися», – підкреслила завідувачка відділу моніторингу УЦОЯО.

Додамо, що вступники, які не зареєструвалися для участі в НМТ упродовж основного періоду або отримали відмову від регіонального центру УЦОЯО, зможуть подати заявку під час додаткового періоду реєстрації, який триватиме від 10 до 15 травня.

Авторка: Катерина Олійник.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що НМТ у 2024 році проходитиме у два етапи й триватиме від початку травня до середини липня.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

Оператор електронного квитка у Чернівцях у тестовому режимі запустив застосунок: як він працює
Чернівчани можуть завантажити тестову версію застосунку IQ Ticket, у якому доступна віртуальна транспортна картка для оплати проїзду в транспорті міста. Про це пише С4 з посиланням на сторінку опе...
У Чернівецькій міській раді завершилася IV хвиля стажування молоді
Два місяці 46 студентів стажувалися у структурних підрозділах Чернівецької міської ради за економічним, юридичним, інвестиційним, екологічним, архітектурним та іншими напрямками. Про це повідомляє...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано