Не захотів ділитися кукурудзою: буковинські лісівники показали, як хижаки добувають їжу

Пошук
UA EN

Не захотів ділитися кукурудзою: буковинські лісівники показали, як хижаки добувають їжу

Поділись новиною:

Через сніг, який випав у лісах Буковини, хижакам доводиться добувати собі їжу. Лісівники Путильщини зафільмували, як ведмідь та дикий кабан смакували залишеними єгерями гостинцями.

Про це інформує С4 із посиланням на Подільський лісовий офіс.

Відтак, дикі тварини вирішили поласувати гостинцями, які лісівники Путильської філії розмістили на підгодівельному майданчику. У відомстві зазначають, що хоча за вікном квітень місяць, у горах Карпат випало понад 30 сантиметрів снігу. Через сніговий покрив звірям важко добувати їжу, тож на допомогу прийшли єгері та наповнили годівниці кормами. Зокрема, на відео видно, як бурому до смаку кукурудза. Поласувати смаколиками прийшов також кабан, проте ведмідь не захотів ділитися вечерею.

Ведмеді та дикі кабани є всеїдними тваринами, тому їх харчування досить різноманітне й залежить від доступної їжі в лісі. Вони можуть харчуватися ягодами, грибами, горіхами, корінням, листям, плодами та іншими джерелами їжі, які є характерними для лісової місцевості. Однак, коли випадає сніг, доступність їжі є меншою. Це може призвести до скорочення популяції звірів. Тому лісівники підгодовують фауну, майструють майданчики та годівниці, де дикі тварини можуть знайти достатньо кормів для свого існування.

Раніше ми писали, що на Путильщині ведмеді Антошка та Марійка вийшли із зимової сплячки. Нині лісівники допомагають їм повернутися до звичного ритму життя.

Читайте також:

На Буковині ДБР затримало правоохоронця, який особисто переправляв ухилянтів до лінії кордону
У Чернівецькій області працівники Державного бюро розслідувань «на гарячому» затримали правоохоронця, який займався нелегальним переправленням військовозобов’язаних до Румунії. Тепер йому «світить» д...
Готували підпали на об’єктах «Укрзалізниці»: на Буковині затримали трьох поплічників росії
Служба безпеки України та Нацполіція затримали трьох підпалювачів, які намагалися знищити релейні шафи «Укрзалізниці» на Буковині. Їм тепер загрожує довічне ув’язнення. Про це пише С4 з посиланням...
Війна
17.09
13:07
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано