На Буковині ведмеді вийшли з зимової сплячки (відео)

Пошук
UA EN

На Буковині ведмеді вийшли з зимової сплячки (відео)

Поділись новиною:

На Путильщині ведмеді Антошка та Марійка вийшли із зимової сплячки. Нині лісівники допомагають їм повернутися до звичного ритму життя.

Про це повідомляє С4 з посиланням на Подільський лісовий офіс.

Після двомісячного зимового сну організм тварин потребує багато енергії. Тому ведмедів годують калорійною їжею, яка містить багато білків, жирів та вуглеводів. В раціон входять риба, каші з різноманітною сумішшю зернових, овочі та фрукти. А ще звірі дуже полюбляють солодощі.

«Важливо дати ведмедям достатньо часу на відновлення сил. Це допоможе повернутися до звичного режиму з мінімальними стресовими відчуттями», – розповідають працівники еколого-просвітницького центру, у якому мешкають ведмеді.

Самцю Антошці уже 12 років, Марійці – 9. Їх знайшли малюками у лісі ослабленими і немічними. Лісівники забрали їх з собою, лікували, вигодовували.

«І так не лише з ведмедями. Лісівники часто знаходили у лісі самотніх малих тваринок: покинутих, з перебитими лапками, безпорадних. Усім надавали допомогу. Коли ті підростали їх випускали у ліс», – йдеться у повідомленні.

Однак звірі звикали до людей і багато хто повертався назад. Тоді лісівники вирішили створити міні-зоопарк, який став тваринам домівкою, де про них піклуються і люблять.

Нині тут мешкають також олені, козулі, кабани, зайці, борсуки і павліни.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що буковинські лісівники відновлюють популяцію європейських зубрів, які занесені до Червоної книги України. Для цього планують цьогоріч випустити в дику природу трьох особин.

Читайте також:

На Буковині цієї ночі працювала ППО, зафіксовано падіння уламків ракет: перші деталі
У ніч на п'ятницю, 29 березня, росія масовано атакувала Україну ракетами. По всій країні було оголошено повітряну тривогу. Як повідомив голова Чернівецької обласної військової адміністрації Русла...
Війна
29.03
06:59
Чернівецька міська рада виділила ще 5 млн грн на підтримку ЗСУ
Під час засідання міської ради депутати підтримали рішення про виділення 5 мільйонів гривень на потреби Збройних сил України. Про це повідомив міський голова Роман Клічук, пише С4. За його ...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано