Навчальний рік в умовах війни: у скількох чернівецьких школах є бомбосховища?

Пошук
UA EN

Навчальний рік в умовах війни: у скількох чернівецьких школах є бомбосховища?

21.06
16:26

Поділись новиною:

Нещодавно в ефірі телемарафону, Міністр освіти та науки Сергій Шкарлет заявив, що лише у 25% українських шкіл на сьогодні підтверджено наявність бомбосховищ. Про ситуацію у нашому місті телеканал «Чернівці» дізнавався в очільниці Департаменту освіти Чернівецької міськради Ірини Ткачук.

За її словами, у Чернівцях наразі повноцінні протирадіаційні укриття є у 7 закладах середньої освіти. У всіх решта – організовують найпростіші укриття: обладнують підвальні, цокольні приміщення тощо.

Як зазначила Ірина Ткачук, офлайн навчання можливе лише у тих закладах, де є хоча б найпростіші укриття.

Варто зазначити, що наразі в 11 закладах загальної середньої освіти та 11 закладах дошкільної освіти Чернівців проживають 1 097 внутрішньо переміщених осіб.Як раніше повідомляв заступник міського голови Юрій Лесюк, кількість переселенців у Чернівцях зменшується, тому частину прихистків буду згортати. Перш за все – у закладах освіти, оскільки приміщення потрібно звільнити для проведення освітнього процесу.За його словами, зараз вирішуються питання про будівництво житла для внутрішньо переміщених осіб, нехай і тимчасового.

Читайте також:

Мобілізація в Україні: Міноборони роз’яснило основні зміни, передбачені новим законом
Відстрочки, порядок бронювання та базова військова підготовка – ці та інші зміни, передбачені новим законом про мобілізацію, наберуть чинність вже з 18 травня. Про це пише С4 з посиланням на Мініс...
Війна
24.04
14:42
На Буковині у двох пунктах пропуску пасажирські автобуси зможуть обирати час перетину кордону
З 24 квітня на пунктах пропуску з Молдовою буде можливість обрати час перетину кордону у межах послуги «єЧерга». Про це пише С4 з посиланням на Міністерство відновлення України. Можливість ...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано