Нардепи готують для водіїв новий штраф: за що можуть почати карати

Пошук
UA EN

Нардепи готують для водіїв новий штраф: за що можуть почати карати

01.07
11:47

Поділись новиною:

Уже найближчим часом в Україні може з’явитись новий штраф. Особливо часто зіштовхуватимуться з ним мотоциклісти та деякі інші водії.

Відповідний законопроєкт уже раніше подали до Верховної Ради. Проте розгляд його досі не розпочали, пише С4.

Згідно з проєктом закону, в Україні може з’явитись новий штраф, і каратимуть ним водіїв, які перевищують допустимий рівень шуму. Йдеться про мотоциклістів та водіїв авто, що їздять без глушників.

Згідно з ним, запроваджуватиметься посилення відповідальності за надмірний шум транспортних засобів. Ініціатива передбачає суттєві фінансові санкції та можливе тимчасове позбавлення водійських прав.

Мотоцикл, Road Trip, Дорога, Getaway

За першу фіксацію порушення водію загрожуватиме штраф у розмірі 17 тисяч гривень. При повторному випадку сума зросте вдвічі — до 34 тисяч гривень. Крім того, порушник ризикує втратити право керування авто на термін від трьох до шести місяців.

Його автори пояснюють необхідність таких заходів кількома факторами:

  • Деякі водії модифікують свої автомобілі, значно підвищуючи рівень шуму двигуна.
  • Це порушує спокій громадян і викликає суспільне невдоволення.
  • В умовах воєнного стану такі звуки можуть нагадувати шум ворожих дронів, що створює додаткову напругу та відвертає увагу військових і правоохоронців.

Варто зазначити, що законопроєкт передбачає певну гнучкість у застосуванні санкцій. При повторному порушенні суд може обмежитися лише штрафом, не позбавляючи водія прав.

Ця ініціатива спрямована на покращення акустичного комфорту в населених пунктах та підвищення безпеки в умовах воєнного стану.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

Зеленський посмертно відзначив 12 захисників із Чернівецької області високими держнагородами
Президент України посмертно нагородив 12 військовослужбовців із Буковини орденами «За мужність» ІІІ ступеня. Про це пише С4 із посиланням на Указ Президента України №401/2024. Воїнів відзна...
Війна
03.07
10:02
Псевдолікарка виманила 50 тис. грн у буковинки на лікування сина, якого декілька місяців вважають зниклим безвісти
Жительку села Стрілецький Кут шахраї ошукали на 50 тисяч гривень. За цим фактом співробітники поліції розпочали кримінальне провадження. Про це пише С4 з посиланням на відділ комунікації поліції Ч...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано