НАБУ і САП на Чернівецькій митниці викрили одразу три злочинні групи з посадовців, які завдали 290 млн грн збитків

Пошук
UA EN

НАБУ і САП на Чернівецькій митниці викрили одразу три злочинні групи з посадовців, які завдали 290 млн грн збитків

Поділись новиною:

Три злочинні групи з 11 осіб, серед яких колишній начальник митниці, колишній депутат Чернівецької обласної ради та ще два керівники митниці, ймовірно організували на Чернівецькій митниці незаконну оборудку з ухилення від митних платежів. Таким чином підозрювані завдали збитків у 290 млн грн.

Про це пише С4 з посиланням на Спеціалізовану антикорупційну прокуратуру.

Вказується, що учасниками злочинної організації запровадили низку схем ухилення від сплати митних платежів. Так, протягом 2017–2019 років через пункт пропуску на румунсько-українському кордоні вантажними автомобілями ввозились комерційні товари на підставі підроблених документів, що призводило до застосування нижчих ставок ввізного мита, зокрема нульових. У деяких випадках транспортні засоби з товарами при вʼїзді на митну територію України заявлялись як порожні.

При цьому, повідомляють правоохоронці, керівництво митниці забезпечило позачерговий пропуск таких автомобілів та безперешкодне митне оформлення задекларованих товарів «групи прикриття».

«Ці схеми діяли тривалий час, а її учасники поводилися цинічно та зухвало. Коли журналісти намагалися викрити діяльність злочинної організації, керівництво митниці організувало їхнє жорстоке побиття», – зауважують у прокуратурі.

Наразі викрито 11 членів злочинної організації, серед них три службовці Чернівецької митниці та вісім фізичних осіб. Їхні дії кваліфіковано за ч. 1 ст. 255, ч. 2 ст. 364, ч. 3 ст. 212, ч. 4 ст. 345-1, ч. 3 ст. 368, ч. 4 ст. 369 КК України. Одного співорганізатора та чотирьох учасників злочинної організації затримали.

Нагадаємо, раніше двом працівникам Чернівецької митниці також повідомили про підозру у перевищенні службових повноважень. Їх викрили на сприянні контрабанди та в ухиленні від сплати майже 42 млн грн митних платежів.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

На Дністровському водосховищі за два тижні рівень води опустився на понад 3 метри: чим це загрожує
На Дністровському водосховищі в останні 15 днів спостерігають зниження рівнів води. Це може вплинути на ефективність нересту в риб. Про це пише С4 з посиланням на Чернівецький рибоохоронний патрул...
Як освячували вербу у Чернівцях (фоторепортаж)
Православні християни 28 квітня відзначають Вербну неділю — свято Входу Господнього в Єрусалим. Сьогодні у вірян розпочинається Страсний тиждень, який традиційно закінчується в суботу напередодні Вел...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано