На стадіоні «Буковина» 30 березня вперше проведуть футбольний матч з вболівальниками

Пошук
UA EN

На стадіоні «Буковина» 30 березня вперше проведуть футбольний матч з вболівальниками

Спорт
23.03
16:21

Поділись новиною:

З початком повномасштабного вторгнення росії в Україну вболівальники футбольного клубу «Буковина» не мали можливості відвідувати матчі у Чернівцях. 30 березня відбудеться перша у цьому році офіційна домашня гра, під час якої вперше на трибуни допустять глядачів.

Про це журналістам С4 розповів директор КСОП «Буковина» Ігор Наболотний.

Майже 3000 тисячі вболівальників матимуть можливість приходити на домашні матчі футбольного клубу «Буковина». У разі виникнення повітряної тривоги глядачів направлятимуть до укриттів.

За словами Наболотного, вболівальників розмістять в обмеженій кількості за секторами. При покупці квитка на матч до нього додаватимуть схему евакуації, завдяки якій у разі оголошення небезпеки глядачі зможуть дізнатися, як дістатися до укриття.

Начальник управління цивільного захисту населення Чернівецької ОВА Олексій Гайдай у коментарі журналістам С4 розповів про те, що група фахівців обстежила споруди поблизу стадіону, які можуть слугувати укриттями під час повітряної тривоги.

«Разом із ФК “Буковина” розробляється план дій на випадок повітряної тривоги. План дій до кінця цього тижня буде відписаний та буде у керівника споруди, які відповідальні за процес проведення матчів з глядачами. Кожен власник попереджений, що на момент проведення їхні споруди під час повітряної тривоги повинні бути відкритими», – зауважив Гайдай.

Журналісти С4 вирішили перевірити, скільки часу знадобиться вболівальникам аби дістатись до найближчих укриттів від стадіону, якщо залунає повітряна тривога.

За даними застосунку «Дія», найближче сховище розташоване за адресою Щербанюка, 4 в гімназії №18. Час до нього займає до 5 хвилин. Воно розраховане на 380 людей. Тут укриттям слугує приміщення їдальні, роздягальня та спортзал.

Водночас найближчими є два укриттям, що розташовані на території стадіону «Буковина».

«Одне вміщує 600 людей, інше – 400. Цього в принципі було достатньо нам для проведення матчів, які б відбувалися без глядачів. Але, зважаючи що глядачів більше, то, відповідно, ми і шукали ще поруч біля стадіону», – додав Ігор Наболотний.

Зазначимо, що перший матч з вболівальниками відбудеться у суботу, 30 березня. Буковинська команда футболістів зіграє із «Чернігів-ШВСМ».

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що стадіон «Буковина» в Чернівцях готують до нового сезону. Зокрема, оновлюють і фарбують фасади, ремонтують душові, роздягальні та вбиральні для спортсменів.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

У Чернівцях спалахнула масштабна пожежа у складському приміщенні (фото)
У Чернівцях зранку горіло складське приміщення. До ліквідації залучили 23 рятувальників і сім одиниць техніки. Про це повідомляє С4 з посиланням на пресслужбу Головного управління ДСНС України у Ч...
Благодійний ярмарок «Писанки для котиків ЗСУ» триває в Чернівцях (фоторепортаж)
У Чернівцях на пішохідній вулиці ім. Ольги Кобилянської триває благодійний ярмарок. Усі охочі можуть узяти участь у майстер-класах із написання писанок, а також придбати смаколики, сільськогосподарсь...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано