На Сокирянщині розпочався моніторинг оселищ червонокнижних первоцвітів

Пошук
UA EN

На Сокирянщині розпочався моніторинг оселищ червонокнижних первоцвітів

Поділись новиною:

На Буковині фахівці філії «Сокирянське лісове господарство» розпочався моніторинг оселищ первоцвітів, занесених до Червоної книги України. Збирання зазначених рослин тягне за собою адміністративну відповідальність.

Про це повідомляє С4 із посиланням на Подільський лісовий офіс.

Згідно з національним стандартом системи ведення лісового господарства для України, такі заходи здійснюються щорічно.

Червонокнижні квіти є рідкісними рослинами й перебувають на межі зникнення. Тому проведення моніторингу їх оселищ дозволяє відслідковувати зміни в чисельності та стані первоцвітів, а також допомагає зберегти їхню кількість та розповсюдження.

Розпочали моніторинг із рослини шафран Гейфеля. Північна Бессарабія — це північно-східна межа ареалу цих квітів. У ході моніторингу лісівники зафіксували, що кількість шафрану в оселищах залишається стабільною, порівнюючи з останніми роками.

Нагадаємо, збирати рослини, які занесені до Червоної книги України, заборонено.
Порушення тягнуть за собою адмінвідповідальність за ч. 2 ст. 90 Кодексу України про адміністративні правопорушення у вигляді штрафу на громадян від 510 до 850 грн, на посадових осіб — 850–1360 грн, крім того і відшкодування нанесених збитків — 62 грн за кожну рослину.

Раніше ми писали, що у зв’язку із забороною полювання на час дії воєнного стану, у лісах Чернівецької, Хмельницької та Тернопільської областей спостерігається збільшення чисельності дикої фауни в лісах. Відтак, на території цих областей зафіксували майже 98 тисяч зайців русаків, 39 тисяч сірих куріпок та понад 16 тисяч козуль.

Читайте також:

У Чернівцях з 1 липня вводять спеціальний режим роботи зовнішнього освітлення
Починаючи з 1 липня, у Чернівцях обмежать ввімкнення зовнішнього освітлення у нічний час. Таке рішення ухвалили під час засідання виконавчого комітету Чернівецької міської ради, пише С4. У ...
Війна
25.06
12:07
На вулицях Чернівців з’являться п’ять нових автобусів
У Чернівцях невдовзі почнуть курсувати п’ять нових автобусів українського виробництва. Про це повідомив міський голова Роман Клічук, пише С4. За його словами, транспорт є низькопідлоговим т...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано