Козулі, білки та зайці-руснаки: яких тварин у буковинських лісах найбільше

Пошук
UA EN

Козулі, білки та зайці-руснаки: яких тварин у буковинських лісах найбільше

Поділись новиною:

У зв’язку з забороною полювання на час дії воєнного стану, у лісах Чернівецької, Хмельницької та Тернопільської областей спостерігається збільшення чисельності дикої фауни в лісах. Відтак, на території цих областей зафіксували майже 98 тисяч зайців русаків, 39 тисяч сірих куріпок та понад 16 тисяч козуль.

Про це пише С4 з посиланням на Подільський лісовий офіс.

Загальна площа мисливських угідь в трьох областях становить понад 2 мільйони 884 тисячі гектарів. У Чернівецькій області це 97,6 тис. га. Ще частина угідь підпорядкована іншим користувачам.

На Буковині лідирують козулі. Їх аж 1116 особин. Також в лісових масивах живе 530 білок, 484 зайці-русаки, 421 олень благородний, 320 кабанів і стільки ж куниць лісових, 256 рябчиків, 157 борсуків, 113 лисиць, 54 зубра.

Також у процесі обліку нарахували декілька десятків видр, вовків, бурих ведмедів, рисів, куріпок, бобрів. Це кількість тварин, які мешкають у вільних умовах. Ще про частину тварин піклуються у вольєрних господарствах.

Нагадаємо, раніше ми писати про те, що у Чернівецькій області виявили два випадки сказу тварин. Зокрема, сказ кота зафіксували в селі Чорнівка, а також сказ щура зареєстрували в селищі міського типу Глибока.

Читайте також:

Новим ректором ЧНУ став Руслан Білоскурський: скільки голосів він отримав
У середу, 15 травня, відбулися вибори нового ректора Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича. У них переміг Руслан Білоскурський, отримавши 766 голосів. Про це пише С4. ...
На Буковину 17 травня приїде митрополит Епіфаній: які заходи відбудуться
У п’ятницю, 17 травня, на Буковину з офіційним візитом приїде Предстоятель Православної Церкви України Блаженніший митрополит Епіфаній. Про це інформує С4 з посиланням на Facebook-сторінку Черніве...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано