На фронті від початку доби відбулося 35 бойових зіткнень: головне зі зведення Генштабу

Пошук
UA EN

На фронті від початку доби відбулося 35 бойових зіткнень: головне зі зведення Генштабу

Війна
26.05
12:00

Поділись новиною:

Триває 823 доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти нашої країни. З початку поточної доби на різних напрямках фронту відбулося 35 бойових зіткнень.

Про це інформує С4 з посиланням на Генеральний штаб ЗСУ.

Світлина: Facebook-сторінка Генштабу ЗСУ

Також загарбники здійснили 529 обстрілів по позиціях наших військ та населених пунктах. Ворог завдав три авіаудари із застосуванням трьох керованих авіабомб.

Окрім цього, у ніч на 26 травня російські окупанти завдали ракетно-авіаційного удару по Україні із застосуванням 14 ракет повітряного базування та понад трьох десятків ударних БпЛА. У результаті протиповітряного бою зенітними ракетними підрозділами, винищувальною авіацією, засобами РЕБ Повітряних Сил та мобільними вогневими групами Сил оборони України збито 12 крилатих ракет Х-101/Х-555 та 31 ударний БпЛА типу «Shahed».

Повітряні цілі знищувались у Миколаївській, Одеській, Дніпропетровській, Полтавській, Запорізькій, Хмельницькій, Кіровоградській, Вінницькій та Чернігівській областях.

Яка ситуація на фронті

  • На Харківському напрямку загроза прориву окупантів відбита, забезпечено стійку оборону. Скрізь, де загарбники продовжують атаки, вони зазнають значних втрат. Зокрема, ефективно взаємодіють українська артилерія та піхотні підрозділи. Російський агресор тричі намагався штурмувати позиції наших військ. Сили оборони відбили дві атаки в напрямку сіл Липці та Тернова. Разом із тим, ворог продовжує спроби просунутись уперед із району села Лук’янці — триває бій. Водночас наші підрозділи продовжують заходи з посилення стійкості оборони.
  • На Куп’янському напрямку від початку доби відбувалися шість бойових зіткнень. Одну атаку відбито. У районах Синьківки, Новоєгорівки, Греківки, Невського та Дружелюбівки бої продовжуються. Ситуація контрольована.
  • На Лиманському напрямку наші воїни дали жорстку відсіч спробі російських загарбників просунутися в бік Невського. Втрати ворога уточнюються.
  • На Краматорському напрямку противник активних дій не проводив.
  • На Покровському напрямку інтенсивність бойових дій досить висока — на цей час противник уже 14 разів атакував позиції наших військ. Шість атак відбито, а вісім боєзіткнень, у районах Новоолександрівки, Калинового, Сокола та Невельського, тривають. Сили оборони вживають заходів щодо недопущення просування противника.
  • На Курахівському напрямку українські воїни вже відбили атаку окупантів районі Костянтинівки. Ворог нині продовжує наступальні дії в районі Красногорівки. Ситуація під контролем Сил оборони.
  • На Времівському напрямку, неподалік Роздільного та Старомайорського, дві спроби окупантів покращити тактичне положення зазнали невдачі.
  • На Оріхівському напрямку триває бій у районі Малої Токмачки.
  • На Придніпровському напрямку, на плацдармах на лівому березі річки Дніпро, відбито дві атаки ворога в районі села Кринки. Втрат позицій не допущено.

На решті напрямках обстановка суттєвих змін не зазнала.

Нагадаємо, протягом 25 травня українські військові знищили ще 1110 загарбників, один ворожий літак, 24 артилерійських системи, 17 бойових броньованих машин та 12 танків.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

На потреби освіти з бюджету Чернівецької громади спрямували майже 8,5 млн грн: на що витратять кошти
Під час сесії Чернівецької міської ради 25 липня на потреби освіти з бюджету виділили майже 8,5 млн грн, які використають для підготовки закладів до роботи у новому навчальному році. Про це повідо...
Депутати Чернівецької міської ради зібралися на липневе засідання (фоторепортаж)
У четвер, 25 липня, депутати Чернівецької міської ради зібралися на чергове засідання. На порядку денному — майже пів сотні важливих для міста питань, серед яких допомога ЗСУ, земельні питання та пер...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано