На Чорторийсьокому озері поменшало лебедів: коли можуть скасувати карантинні обмеження

Пошук
UA EN

На Чорторийсьокому озері поменшало лебедів: коли можуть скасувати карантинні обмеження

Поділись новиною:

На Чорторийсьокому озері поменшало лебедів: коли можуть скасувати карантинні обмеження

Наприкінці січня у лебедів на озері в Чорториї виявили випадок грипу. Відтоді у трикілометровій зоні навколо водойми наклали карантинні обмеження.

Яка ситуація з птахами зараз – дізнавались журналісти С4.

За словами начальниці управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини ГУ ДПС у Чернівецькій області Любові Штефуряк, у карантинній зоні перебуває село Чортория та місто Вашківці. Ще 19 населених пунктів Буковини перебувають у зоні нагляду.

Фахівці щодня проводять обстеження лебедів та зони карантину. Кажуть, їх поменшало, адже більшість птахів відлетіли з потеплінням.

«До нас злетіло близько 300 лебедів. Зараз їх на озері 28 лебедів і дві дикі качки. Згідно з рішенням розробленої програми, через 21 день ми повинні відібрати матеріал та відправити до лабораторії. У разі негативного результату, повторно проводитимемо через 21 день», – говорить завідувач Вашківецької дільничної Петро Гаразюк.

Наразі, за словами Гаразюка, немає жодного хворого чи загиблого птаха. Відтак, карантин планують зняти наприкінці березня. 

Нагадаємо, раніше на території Рукшинської громади на узбережжі річки Дністер знайшли мертвих лебедів. Після досліджень в одного птаха виявили випадок грипу.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

На потреби освіти з бюджету Чернівецької громади спрямували майже 8,5 млн грн: на що витратять кошти
Під час сесії Чернівецької міської ради 25 липня на потреби освіти з бюджету виділили майже 8,5 млн грн, які використають для підготовки закладів до роботи у новому навчальному році. Про це повідо...
Депутати Чернівецької міської ради зібралися на липневе засідання (фоторепортаж)
У четвер, 25 липня, депутати Чернівецької міської ради зібралися на чергове засідання. На порядку денному — майже пів сотні важливих для міста питань, серед яких допомога ЗСУ, земельні питання та пер...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано