На Буковині зростає захворюваність на грип і «ковід»: в обласному центрі профілактики хвороб пояснили, чи планують впроваджувати карантин — ексклюзив С4

Пошук
UA EN

На Буковині зростає захворюваність на грип і «ковід»: в обласному центрі профілактики хвороб пояснили, чи планують впроваджувати карантин — ексклюзив С4

Здоров'я
30.11
17:08

Поділись новиною:

У Чернівецькій, Тернопільській та Житомирській областях медики зафіксували перевищення епідемічного порогу захворюваності на Covid-19 і грип. У цих регіонах можливі певні протиепідемічні обмеження.

Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону «Єдині новини» сказав головний санітарний лікар, заступник голови МОЗ України Ігор Кузін, пише С4.

«Щотижня в Україні госпіталізують у середньому 4200 пацієнтів. Реєструють як випадки реанімації, так і летальні випадки. За минулий тиждень від коронавірусної інфекції померло 56 осіб, зокрема одна дитина», — сказав він.

Ситуація із захворюваністю на Буковині

Так, за тиждень на Буковині зафіксували майже 5,5 тисяч випадків ГРВІ, у 175 буковинців виявили «ковід». Ситуацію журналістам С4 прокоментувала генеральна директорка «Чернівецького обласного центру контролю та профілактики хвороб» Наталія Гопко.

«Локально-обмежувальні заходи застосовувалися на окремих об’єктах у випадку захворювання на ГРВІ певної частини дітей в класі, їх переводили на дистанційну форму навчання», – пояснює Гопко.

Директорка центру контролю та профілактики хвороб додає, що наразі в області фіксується перевищення епідемічного порогу, а рівень інтенсивності вважається середнім. Відтак, загальних обмежувальних заходів на цілої території області нині запроваджувати немає підстав.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що впродовж тижня на Буковині зафіксували 5452 хворих із гострими респіраторними вірусними інфекціями. Серед недужих є 3650 дітей.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

В Україні вшановують пам’ять жертв політичних репресій
Щороку, третьої неділі травня, в Україні вшановують пам’ять жертв політичних репресій комуністичного режиму. Пам’ятна дата встановлена Указом Президента від 21 травня 2007 року. Про це повідомляє ...
Хто може перевіряти військово-облікові документи та яка відповідальність за їхню відсутність: пояснення адвоката
В Україні 18 травня набрав чинності новий закон про мобілізацію. Він, зокрема, зобов’язує чоловіків призовного віку оновити свої військово-облікові дані. Крім того, військовозобов'язані мусять мати п...
Війна
18.05
12:15
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано