На Буковині зафільмували ведмедя, який вийшов із зимової сплячки (відео)

Пошук
UA EN

На Буковині зафільмували ведмедя, який вийшов із зимової сплячки (відео)

Поділись новиною:

У Чернівецькій області зафільмували ведмедя, який прокинувся після зимової сплячки. Тварину зафіксувала фотопастка Путильського лісового господарства. Разом із ним у об’єктив потрапили й кабани.

Про це пише С4 з посиланням на Подільський лісовий офіс.

«Після зимового сну організм ведмедів потребує енергії та калорійної їжі, яка містить багато білків, жирів та вуглеводів. Адже під час сплячки вони витрачають накопичені жирові запаси, якими запасаються під час теплого сезону. Тому на підгодівельних майданчиках у горах, де ще подекуди лежить сніг, ми залишаємо їжу для підгодівлі тварин», — кажуть мисливствознавці.

А ще фахівці зазначають, що через доволі теплу зиму цього року не всі ведмеді впадали в сплячку.

Весняне пробудження клишоногих відображається на їхньому фізичному стані. Після зимового періоду їхнє тіло повністю відновлюється, м’язи стають більш гнучкими, а шерсть — блискучою та густою. Вони активніше рухаються, досліджують нову територію.

«Як бачимо, навіть у тварин вечеря за розкладом: ведмідь ласував кукурудзою, а дикі свині поруч чекали своєї черги», — йдеться в дописі.

Ведмеді та дикі кабани є всеїдними тваринами, тому їх харчування досить різноманітне й залежить від доступної їжі в лісі. Вони можуть харчуватися ягодами, грибами, горіхами, корінням, листям, плодами тощо.

Найтиповішими місцями життя клишоногих є глухі ліси, що перемежовуються з болотами, галявинами, водоймами.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що в лісах Чернівецької області завершили щорічний зимовий облік тварин. Як порівняти з попереднім роком, на Буковині зросла чисельність як мисливських, так і хижих тварин.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

У Чернівцях спалахнула масштабна пожежа у складському приміщенні (фото)
У Чернівцях зранку горіло складське приміщення. До ліквідації залучили 23 рятувальників і сім одиниць техніки. Про це повідомляє С4 з посиланням на пресслужбу Головного управління ДСНС України у Ч...
Благодійний ярмарок «Писанки для котиків ЗСУ» триває в Чернівцях (фоторепортаж)
У Чернівцях на пішохідній вулиці ім. Ольги Кобилянської триває благодійний ярмарок. Усі охочі можуть узяти участь у майстер-класах із написання писанок, а також придбати смаколики, сільськогосподарсь...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано