На Буковині вперше виявили новий субваріант Covid-19 «Дженні»

Пошук
UA EN

На Буковині вперше виявили новий субваріант Covid-19 «Дженні»

Здоров'я
06.02
14:40

Поділись новиною:

У Чернівецькій області медики зафіксували перший випадок субваріант штаму коронавірусу «Омікрон» — «Дженні». Загалом у січні в Україні виявили 42 хворих у 12 областях.

Про це інформує С4 з посиланням на Міністерство охорони здоров’я.

Окрім Буковини, «Дженні» виявили у Житомирській (4), Івано-Франківській (1), Київській (4 — в області та 4 — у столиці), Львівській (6), Одеській (1), Сумській (8), Хмельницькій (4), Волинській (2), Черкаській (5), Рівненській (1) і Чернігівській (1) областях.

Вказується, що серед 42 зворих – вісім пацієнтів потребували госпіталізації до медзакладів, і лише одна людина мала два щеплення проти COVID-19.

Чи небезпечний субваріант «Дженні»

Як зазначають у МОЗ, у кожного субваріанту є певні особливості, але наразі субваріант «Дженні» — це або середній, або легкий перебіг захворювання. Майже половина недужих — люди старше 60 років.

Лише восьмеро людей з усіх випадків мали незавершений курс з первинної вакцинації (з них лише дві людини — дві дози), решта — невакциновані.

Вперше цей субваріант виявили у США у вересні 2023 року, після — в інших країнах світу, зокрема Індії, Китаї, Великій Британії. ВООЗ класифікувала його як субваріант, який «представляє інтерес» через «його швидке поширення».

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що з 29 січня по 4 лютого на території Чернівецької області зафіксували 6855 випадків ГРВІ, у тому числі 44 випадки COVID-19. Серед недужих – 4255 дітей, що становить 62% від усіх випадків. Як порівняти з попереднім тижнем, захворюваність зросла на 9%.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

У бюджеті Чернівецької громади на оздоровлення дітей заклали 8,5 млн грн: хто може отримати путівки
Учні з Чернівецької громади, які належать до пільгових категорій населення, матимуть змогу цьогоріч безкоштовно відпочити у таборах. На це у бюджет заклали 8,5 мільйонів гривень. Про це під час пр...
У Чернівцях вуличне освітлення 8 травня працюватиме тільки на центральних вулицях
Через з масовані ракетно-дронові удари по об'єктах енергогенерації країни вуличне освітлення 8 травня у Чернівцях працюватиме тільки на центральних вулицях міста. Про це пише С4 з посиланням на Че...
Війна
08.05
14:30
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано