На Буковині виявили тварину, яку вважали зниклою на території України

Пошук
UA EN

На Буковині виявили тварину, яку вважали зниклою на території України

Поділись новиною:

Науковці Національного природного парку «Хотинський» під час експедиційного виїзду знайшли тварину, яку донедавна вважали зниклим на території України.

Про це пише С4 з посиланням на допис Національного парку у Facebook.

Йдеться про ховраха європейського (Spermophilus citellus), який віднесений до Червоної книги України. Цей вид також занесений до Європейського Червоного списку, Бернської конвенції, МСОП, Оселищної Директиви ЄС.

«Тваринки вже прокинулися від зимової сплячки та активно пересуваються між виходами нірок, гріючись на сонці», – йдеться у дописі.

Довідка: Ховрах європейський здебільшого зустрічається в Альпах. В Україні на середину 1970-х рр. знахідки виду були відомі в Закарпатській, Чернівецькій, Хмельницькій та Вінницькій областях. В Україні останні 20 років його вважали зниклим через неконтрольований промисел і загибель тварин від отрутохімікатів, зведення біотопів.

Тварина живе в норах. Ховрах активний з кінця березня до початку жовтня. Живиться переважно дикорослими, а також культурними рослинами (злаки, листя цукрових буряків), а також комахами і дрібними хребетними.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що на Буковині ведмеді вийшли із зимової сплячки.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

Стало відомо, хто претендуватиме на посади деканів та директора інституту в Чернівецькому університеті  
Чернівецький національний університет ім. Юрія Федьковича оприлюднив список кандидатів на посади деканів семи факультетів та директора одного інституту. Про це пише С4 з посиланням на сайт Черніве...
Благодійний ярмарок, козацька кухня, майстер-класи й екскурсія: як відзначили річницю заснування Садгори (фоторепортаж)
У Чернівцях відзначили 253 річницю з дня заснування Садгори. Благодійний захід на підтримку ЗСУ відбувся у сквері на вулиці Івана Підкови. Зокрема, усі охочі мали змогу взяти участь у тематичній е...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано